Băieţii cei cu mâinile pline de banii UE

Distribuie articolul:

Zilele trecute, mai precis în data de 12 aprilie, la Pitești, a avut loc ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia. În cadrul reuniunii, membrii CpDR au aprobat în unanimitate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Cine sunt membrii? Băieţii din fruntea judeţelor, desigur! Din cauză că un dosar penal „l-a scos din cărţi” pe don Ciupercă – fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, actualul preşedinte i-a luat locul în conducerea ADR Sud Muntenia.   ADR 1

Va mai trece ceva timp până ce se va putea dovedi că purcoiul de bani proveniţi din fonduri alocate de Uniunea Europeană ajung, mai degrabă, în afacerile acoliţilor celor ce diriguiesc astfel de structuri. Între timp, toţi „băieţii deştepţi” ai politichiei române se adună în ceată ca să-şi împartă funcţiile şi, desigur, bugetul. Sigur că ei se laudă că îşi împart şi responsabilităţile! Dar, cum – din surse sigure! – noi chiar am aflat despre  „patimile” oamenilor de afaceri care depun dosare la ADR Sud Muntenia…, ne cam îndoim că responsabilitatea incumbă numele oricărei firme sauoricărei Primării …! Drept dovadă a prioritizării grijilor, prezentăm informaţia potrivit căreia primele proiecte de hotărâre aprobate în cadrul ședinței au vizat Raportul de activitate al Agenției și execuția bugetară pentru anul 2016, modificarea Regulamentului de organizare și funcționare, precum și completarea Organigramei și a Statului de funcții pentru 2017. Totodată, pentru buna desfășurare a activității derulate de Agenție, au fost aprobate proiectele de hotărâre privind Contractul colectiv de muncă și rectificarea bugetului ADR Sud Muntenia pentru anul 2017. Pentru cei care nu ştiţi, facem precizarea că fiecare Consiliu Judeţean plăteşte o cotizaţie anuală, ADR 2deloc modică, direct în conturile ADR Sud Muntenia.

Despre activitatea ADR Sud Muntenia condusă de Liviu Muşat (inculpat în acelaşi disar cu ex-preşedintele Ciupercă!) , noi am tot scris, desigur, atitudinea noastră contrastând cu a altora care, chipurile, n-au văzut şi dincolo de aparenţe…Noi, cei care vedem şi „ruinele” lăsate-n urma multora dintre proiectele derulate cu fonduri europene, şi să vrem, n-avem cum s-avem o părere aşa de bună precum au „băieţii dă băieţi” care sunt fie beneficiarii „aleşi pe sprânceană” , fie consultanţii, fie „ordonatorii de credite” ai fondurilor venite dinspre UE. Dar, despre drumul anevoios al pre(a)facerii dosarelor în bani, o să vorbim, desigur, într-un alt articol de presă!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *