Badea Viorel, noul director al școlii din Albești

Distribuie articolul:

Îmi plac tinerii! Tot respectul pentru junii ce se implică în ceea ce înseamnă scoala Abestibine pentru societatea în care trăiesc. Un tânăr deosebit este și Badea Viorel. De curând, mai exact din data de 9 ianuarie a fost investit în funcția de director al școlii gimnaziale „Constantin Ștefan” din Albești, școală unde s-a format ca om. Am stat de vorbă cu Viorel la o cafea. Nu a fost o cafea amară, a fost cea mai bună cafea, băută cu un om deosebit.

Rep: Dragă domnule Viorel, de când ești în învățământ?

Badea Viorel: Am început activitatea didactică în anul 2010. Deși eu am terminat liceul un an mai devreme, nu am dorit să intru în sistem. Am încercat să intru la o facultate anume și nu am acordat importanță concursului de titularizare.

Rep: Care este cea mai important realizare a ta de când ești în învățământ?

Badea Viorel: Cea mai important realizare, cred că este faptul că sunt învățător în școala în care eu am pus bazele educației mele.

Rep: De cât timp predai la școala unde ai fost investit director de curând?

Badea Viorel: Predau din toamna anului 2012. A fost o toamnă extraordinară. Comunitatea locală m-a primit cum nu îmi imaginam. Am fost primit foarte bine la Albești.

Rep: Cum te simți în funcția de director de școală?

Badea Viorel: Mă simt ca un copil de clasă pregătitoare, ca în prima zi de școală. Este școala în care am învățat, proprii profesori îmi sunt acum colegi.

Rep: Care sunt planurile de viitor în școala pe care o manageriezi?

Badea Viorel: Voi continua ceea ce a început doamna Bordei Anda, fostul director. Sunt lucruri frumoase, deosebite, cum numai dumneaei știa să le facă. Deocamdată nu este ceva de schimbat.

Rep: Care este părerea ta despre numeroasele schimbări din sistemul de învățământ din ultima vreme? Au fost de bun augur?!

Badea Viorel: Sunt de părere că aceste schimbări nu erau acum necesare, la sfârșitul primului semestru școlar. Acest concurs, cred că era mai bine dacă se organiza în vacanța de vară, astfel, noul director știa ce își propune pentru mandatul dumnealui de la 1 septembrie.

Rep: Cât de mare ți se pare diferența între a fi un simplu cadru didactic și a fi director?

Badea Viorel: Nu văd nici o diferență, sunt același domn învățător Viorel Badea, același cercetaș, doar responsabilitatea este acum mai mare. Alături de mine sunt colegii din cancelarie și fosta doamnă director, în care voi găsi un sprijin oricând.

Rep: Ți-ai dorit dintotdeauna să devi cadru didactic, sau ca orice copil visai la altceva?

Badea Viorel: Am visat să fiu avocat, apoi preot, însă pe când eram în clasa a șaptea, am reușit să învăț un copil să scrie și să citească. Era un copil de etnie romă. Spre sfârșitul clasei a opta, înaintea examenului de capacitate, mama lui a venit să îmi mulțumească. Acest lucru m-a făcut să îmi schimb ideile și am ales meseria de dascăl.

Rep: Dacă ar trebui să te caracterizezi în 5 cuvinte, care ar fi acelea?

Badea Viorel: Organizat, meticulous, muncitor, răbdător, calm.

Rep: Și în încheiere, ce sfat le-ai transmite elevilor din școala pe care o conduci?

Badea Viorel: Căutați modele pentru viitor, dar nu pe facebook. Profesorii voștri sunt oameni de la care aveți mult de învățat, nu numai română, matematică sau istorie.

O cafea delicioasă, un interviu picant! Îi dorim mult succes domnului Viorel în tot ceea ce își propune. Să auzim numai de bine de școala „Constantin Ștefan” din Albești.

Dan Marius TRICĂ

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *