Primarul oraşului Urziceni „îi arată pisica” firmei ROSAL sau…?

Distribuie articolul:

  • Nimeni nu ne poate bănui c-am avea cine ştie ce prietenie cu această firmă, despre care noi am scris – şi nu de bine! – pe vremea când alţii nici nu vedeau dincolo de aparenţe, pe motiv că aveau tot felul de interese…Interese care, astăzi, par a nu mai fi aceleaşi, fie şi numai din cauză că s-a Liviu Cazan ROSALschimbat primarul.

Şi primarul este Liviu Cazan. Şi-acest edil-şef care l-a înlocuit pe penalul şi, pe cale de consecinţă, condamnatul ex-primar Sava, a făcut zilele trecute, în chiar timpul viscolelor, un control, ca să vadă dacă firma de salurizare ROSAL se achită de obligaţiile/îndatoririle prevăzute în chiar caietul de sarcini întocmit la vremea când s-a semnat Contractul între Primăria municipiului Urziceni şi SC ROSAL Goup (firma lui Prigoană) cea agreată atâţia ani.

Văzând, cică, neconformităţi pe traseele pe care, chipurile, ROSAL trebuia să şi deszăpezească, primarul a înaintat o adresă către directorul general al ROSAL GRUP, prin care-i aducea la cunoştinţă că deşi firma s-a angajat să asigure 4 utilaje cu lamă, două sărăriţe, o autobasculantă şi un încărcător frontal, în perioada de viscol şi imediat după, acestea utilaje erau indisponibile în garaj, aşa încât la nivelul municipiului Urziceni s-a acţionat cu freze de mână, iar în cartierele de peste linie şi Poştă nu s-a intrat deloc pentru deszăpezire… Conducerea executivă a UAT i-a pus în vedere directorului Bogdan Niculescu să repare sau să înlocuiască utilajele pentru a îndeplini „întocmai şi la timp sarcinile asumate prin Regulamentul serviciului public de salubrizare, caietul de sarcini instituit şi planul operaţional de acţiune de deszăpezire 2016 – 2017, sub sancţiunea rezilierii Urziceni DESZAPEZIREcontractului.” Apoi, Primăria a afişat facsimilurile astea, pe care vi le prezentăm şi noi …

Pe cine, pentru cât…?

Sigur că este de dorit orice control efectuat asupra modului în care aşa-numiţii operatori ce prestează servicii publice pe bază de contracte încheiate cu Primăria. Numai că, dacă stăm strâmb şi judecăm drept, trebuie să spunem şi că ni se pare că n-ar fi stricat dacă primarul şi/sau responsabilii din cadrul Primăriei municipiului Urziceni ar fi controlat starea de funcţionare a utilajelor chiar la începutul sezonului rece, înainte de viscol. Astfel, firma ROSAL Group ar fi fost nevoită să alinieze utilajele ce urmau a fi folosite la deszăpezire, eventual ar fi prezentat chiar şi un plan de acţiune şi, împreună cu autorităţile, s-ar fi pus de acord chiar şi asupra materialelor antiderapante ce-ar fi trebuit împrăştiate…Dar… „dacă primarul a avut în intenţie să-i găsească nod în papură firmei, doar ca să aibă motiv să rezilieze contractul, fiindcă PSD are Urziceni DESZAPEZIRE 2firmele lui?” ne-a şoptit, zilele trecute, un cetăţean binevoitor… Altul, la fel de binevoitor, a sărit să ne liniştească zicându-ne: „…nu vă faceţi griji, că tot ROSAL rămâne! Doar că primarul ăsta de-acum trebuie să-i arate şi el pisica. Altfel, cum credeţi că-l poate face pe patron să se simtă şi să decarteze, la fel cum a făcut cu ălalaltul, nu?” . Sigur că noi nu ne grăbim să dăm crezare bârfelor de acest gen. Dar, cum bine zice un coleg de breaslă când vine vorba despre zvonuri „nu le credem dar le băgăm în seamă!”. Şi-asta, deoarece, am auzit şi zvonuri potrivit cărora la rând aşteaptă o firmă de la…Curtea PSD, una care promite să facă totul „mai curat şi mai uscat”, nu numai pe carosabil şi pe trotuare…! Rămâne, deci, să aşteptăm şi să vedem următoarea „mutare” a conducerii de partid şi de stat (atât cea de la nivelul municipiului Urziceni, cât şi cea de la nivel judeţean), pentu a afla cine, pentru cât de mulţi bani va presta în ograda primarului care este, azi, nemulţumit de firma ROSAL.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.