Azilul din Slobozia – salariaţi revoltaţi de condiţiile IZOLĂRII la locul de muncă

Distribuie articolul:

Azilul din Slobozia – salariaţi revoltaţi de condiţiile IZOLĂRII la locul de muncă. Situaţia dramatică la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slobozia după ce 130 de beneficiari vârstnici, cât şi 70 de salariaţi aparţinând personalului medical din unitatea medicală au fost testate şi izolate la locul de muncă.

Aşa cum scriam AICI, Direcţia Generală de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa (DGASPC) nu este la prima abatere în ceea ce priveşte „băgatul gunoiului sub preş” când vine vorba despre imaginea şefilor Marcu Paul – director şi Badea Neculai având funcţia de director adjunct.

Varianta „îndulcită” a şefilor DGASPC

În cel mai recent interviu al ziarului Ştirea referitor la situaţia cazurilor de Covid-19 de la Azilul din Slobozia pe care puteţi să-l citiţi AICI, directorul adjunct Badea făcea afirmaţii potrivit cărora întreg personalul lucrează în condiţii „normale” pentru vremurile în care trăim fiind atacaţi de noul coronavirus. Mai exact, acesta spunea faptul că angajaţii Centrului în prezent lucrează 14 zile în condiţii de izolare la locul de muncă, urmând apoi ca alte 14 zile să le petreacă acasă. „Deci, au aşa: salariu de bază plus sporuri. Oricum, aveau şi înainte de apariţia epidemiei un spor de 50% din salariu. Şi-acum, cu stimulentele care sunt aprobate, dar care încă nu s-au plătit, vor beneficia şi de-acea indemnizaţie de 1150 lei, respectiv 2.500 lei pe lună. (…) O infirmieră are salariul brut, 4.344 lei, o asistentă are 7.286 lei brut. Fără stimulentele pe care le aşteaptă de la Guvern, special alocate pentru COVID.” spunea directorul adjunct Badea.

Varianta angajaţilor din Centru

Conform surselor noastre situaţia devine în fiecare zi mai dificilă pentru oamenii care lucrează în această instituţie de ocrotire a persoanelor în vârstă. Printre neajunsurile cu care se confruntă în prezent, angajaţii acuză însăşi lipsa alimentelor pentru personal. Aceştia spun că bucătarul azilului se străduieşte şi cu greu reuşeşte să asigure porţii de mâncare atât pentru beneficiari cât şi pentru personal. „Am anunţat conducerea DGASPC dar nu face nimeni nimic pentru noi, nu am mâncat de aseară nimic! Conducerea a dat un interviu la dumneavoastră la ziar în care spunea că luăm stimulente de 1150 lei dar noi până acum nu am luat niciun ban în afară de salariul de bază. Suntem câte un om la peste 40 de bătrâni în acest moment şi am avut colege care au căzut din picioare, aveau tensiunea 8 din cauza volumului de muncă.” spun angajaţii din Centrul de Persoane Vârstnice.

Personal ameninţat de conducere

Pentru „îndrăzneala” de a face cunoscută situaţia de fapt din interiorul azilului de bătrâni, dar şi nemulţumirile legate de condiţiile de muncă,  precum şi pentru „tupeul” de a contacta presa, conform celor mai recente informaţii, angajaţii acestei instituţii au fost înştiinţaţi de directorul Marcu Paul că li se vor desface contractele de muncă în cazul în care mai suflă o vorbă de ocară la adresa situaţiei dezastruase în care se află. „Directorul Marcu a sunat-o pe doamna doctor al Centrului şi i-a spus să ne transmită tuturor faptul că ne vor desface contractele de muncă. Nu are cum să ne dea pe toate 50 afară, şi chiar dacă ne dă afară, doar nu ne dă afară din ţară.” spun femeile cu năduf, ajunse la capătul puterilor. Acestea spun că au fost informate de faptul că directorul „mare” este plecat din localitate şi li s-a transmis că urmează ca să fie vizitate de directorul adjunct Badea Neculai, scopul oficial al acestei vizite fiind rezolvarea problemelor şi nemulţumirilor celor blocaţi în acest azil.

Vă vom ţine la curent pe măsură ce apar noi informaţii despre această situaţie. 

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Azilul din Slobozia – salariaţi revoltaţi de condiţiile IZOLĂRII la locul de muncă

  1. Doamne, și când te gândești că aceste doamne nu sunt la prima izolare!De paste au stat departe de familie, peste 2 săptămâni și iar peste 2 săptămâni…Ca sa ajungă unde?!
    Atunci a fost izolare preventivă…

  2. sa nu mai vorbim de asistente vorbesc foarte urat cu bolnavii si pana vine habar nu au de meserie nu stiu sa monteze o sonda fixa sau sa o verifice daca este infunda nu mai spun de o branula care o schimba cnd vor ele vrem condiții cnd ele se comporta urat cu bolnavii dupa ora 8:00 seara nu le mai vezi sa treacă prin camere la bolnavi pna dimineața la ora 5 bătaie de joc luati masuri domnule ghinea prea isi bat joc de saracii oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *