Acuzaţii grave la adresa Protecţiei Copilului Ialomiţa

Distribuie articolul:

Scrisoare de la un cetăţeanPOSTA REDACTIEI

„Stimată doamnă Ionica Ghinea,

Scârbită de fapte şi evenimente ce nu pot fi catalogate ca fireşti şi nicidecum umane (nu mai vorbim că ilegale), mă simt nevoită să aduc la cunoştinta dumneavoastră, a autorităţilor în drept şi a publicului larg marile porcării ce se întamplă la DGASPC Ialomiţa, mai concret la Centrul de Plasament nr. 3 Slobozia.

Concret, o biată fată de 17 ani din Centrul de plasament nr. 3 a ramas însarcinată. Nenorocirea este că nu e prima dată când astfel de evenimente se întamplă la Centru de plasament nr. 3, dar până acum s-a facut tot posibilul să nu se afle în afara centrului. Fata minora a ramas însarcinată cu un bărbat ce i-a fost prezentat, se pare, de catre şeful de centru domnul Ovidiu N., numai că bărbatul are o vârstă de peste 40 de ani (ar putea sa îi fie tată bietei fete). Fata minoră primea bilete de voie sistematic de la şeful de centru şi de la adjuncta şefului de centru doamna Alina D. cu condiţia să meargă la acel domn. Cu bună ştiinţă biata copilă minoră şi neştiutoare era împinsă să meargă la un bărbat. Am întrebat-o pe fată dacă îl iubeşte pe acel domn şi ce simte pentru el, dar şi dacă a mai cunoscut şi alţi băieţi/bărbaţi, iar ea mi-a răspuns ca-i place de el şi se poartă frumos cu ea şi nu a mai cunoscut pe nimeni altcineva. Recunosc aici am încălcat regulile de a nu discuta cu minorii din centru în lipsa unui educator sau psiholog – dar în situaţia de faţă când ei ascund faptele lor, cum se putea altfel afla adevărul? Firesc era ca persoanele plătite din banii publici să aibă grijă de minori, să îi educe sănătos şi să îi pregătească pentru o viaţă normală, numai că cei de la Centru de plasament nr. 3 au încălcat toate regulile şi legile. Speriaţi de acest incident acum cei vinovaţi vor să ştergă într-un fel urmele, numai că în disperarea lor au recurs la ceva monstrous! Fata minoră a fost luată de asistentele medicale din centru şi purtată prin spitale (la Bucureşti şi Slobozia) încercand să-i «fabrice» o boală cu ţinta finală de a-i provoca un AVORT SPONTAN! Aici deja consider că este necesară intervenţia poliţiei şi procuraturii, asistentele medicale au intrat în sfera criminalităţii. Minora a fost ameninţată de o parte din personalul Centrului de plasament nr. 3 că dacă spune ceva ce nu trebuie şi nu ascultă ce îi spun ei o să fie dată afară şi ajunge în stradă. Cum să îi spui unui copil aşa ceva? Fata acum nu înţelege mai nimic din ce i se intamplă, îşi doreşte o viaţa liniştită şi fericită de acum 1 an. Şefii DGASPC Ialomita, domnii Marcu Paul şi Badea Nicolae au cunoştinţă de acest incident şi tac mâlc în speranţa că poate nu se va afla şi cazul se închide în liniste. NU trebuie tolerant aşa ceva, se pare că problema cu avortul spontan a mai existat, e o mare crimă asta. Concluzia mea finală e că au distrus un suflet de copil, au distrus un destin, un viitor şi poate au luat şi o viaţă. Povestioara e succintă, eu vă rog să informaţi pe domnul Moraru Victor Preşedinte al CJI (pentru noi e mai greu de ajuns şi se pot aplana evenimentele fără ca nimeni să nu dea socoteală în faţa legii de aceste fapte) care să efectueze un control intern şi să verifice cu responsabilitate acest incident, iar apoi dacă se probează să informeze şi procuratura care să ancheteze acest caz.”


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Acuzaţii grave la adresa Protecţiei Copilului Ialomiţa

  1. Cam tot ce e scris aici e adevarat, poate chiar prea putin din tot adevarul.
    Ni se spune sa nu mai dam nici o informatie despre ce se intampla la CP3.
    Eu tot spun ca acea fata a fost chiuretata. Sint multe necunoscute si semne de intrebare. Daca se incepe ceva impotriva vinovatilor multe vor mai iesi la iveala.

  2. sunt fapte foarte, foarte, grave. Doamna Ghinea va rog sa nu renuntati si domnul Moraru Victor sa prezinte un raport oficial si rezultatele anchetei facute. Nu trebuie sa ramana la fel ca pana acum abuzurile si incalcarile legilor. poplitia ar trebui sa se autosesizeze. Insist ca si Politia sa prezinte public rezultatul anchetei ce are obligatia sa o faca, pentru ca Politia e platita si banii nostrii si e in slujba cetatenilor nu a infractorilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *