Radu PAROS: N-am vrut să mă asociez cu personaje dubioase! INTERVIU

Distribuie articolul:

Radu PAROS: N-am vrut să mă asociez cu personaje dubioase! Radu Paros este politician de talie locală, care ani de-a rândul, a fost consilier local, ba chiar şi viceprimar. Crescut de Maria Petre – politician de talie europeană – şi ajutat să acceadă chiar şi la funcţii administrativ-politice, aşa cum a fost funcţia de director al Ambulanţei Judeţene Ialomiţa, Radu Paros Mihăiţă a fost mai apoi în „cărţi”, ori de câte ori partidul a avut nevoie de oameni de nădejde în lupta pe câmpia alegerilor. Este de notorietate faptul că Radu Paros a fost membru marcant în mai multe partude. La data la care consemnăm pentru Istoria acestor locuri, despre cine ce funcţie ocupă şi cine, pentru ce funcţie se pregăteşte să candideze, Radu Paros iarăşi este „liber de contract”. Şi-asta, deoarece a plecat şi din Pro România – Organizaţia Judeţeană Ialomiţa. Şi, aşa cum  ne-a  obişnuit, după ce şi-a depius demisia, domnul Paros a organizat şi o conferinţă de presă, la care din motive obiective, nu am participat. Cum însă ştim că sunteţi la fel de curioşi ca noi să aflaţi ce anume l-a împins spre uşa (ca să nu zic pe tuşa) Pro România, i-am solicitat domnului Paros un interviu, din care după ce am aruncat „bălăriile” a rămas… ceea ce vă invităm să citiţi!

Reporter: Domnule Paros, ziceţi-ne şi nouă ce s-a întâmplat de-aţi plecat şi din Pro România?

Radu Paros: Păi, ce să se întâmple…N-am vrut să mă asociez cu personaje dubioase, fie din politica locală, fie cetăţeni care au avuit antecedente locale, aşa cum e cazul unor poliţişti condamnaţi pentru LUARE DE MITĂ. Ştiţi şi dvs scandalul de la circulaţie, care ne-a făcut de râs în toată ţara. (…) Ştiu că puteţi spune că s-a reabilitat, că a greşit şi şi-a ispăşit pedeapsa sau nu a ispăşit-o… Dar, când vezi vine aşa, în faţă, cu  nişte aroganţe (…) când vezi că nici măcar numele real nu şi-l dă, ci au nume de scenă, pentru a crea confuzii, te deranjează! (E vorba de Liviu Ciriblan Liviu, îşi spune el, dar de fapt pe el îl cheamă, în acte, Cornel Ciriblan) Adică, eu cred că nu am muncit pentru imaginea oraşului (şi a mea, personală, de ce să nu recunosc!), ca să mă asociez cu astfel de personaje. La fel; când vezi foşti prefecţi! Şi, mai ales, pe dl Marian Bălan pe care toată lumea îl ştie ca pe un personaj controversat, şi ce jaf a făcut pe vremea lui, când a fost prefect! (…) Numai ghişefturi, numai afaceri! (…)

Reporter: Dar, când aţi intrat în Pro România, nu ştiaţi că sunt şi ei acolo? Sau au venit, după intrarea dvs. în noua structură polotică?

Radu Paros: Au venit pe rând. Când am intrat eu partidul Pro România, la vremea respectivă erau doar domnul Mihăilă, Peiu de la Urziceni şi Domnul Bebece.

Reporter: Care Berbece? Cel care a fost directorul Spitalului, după Olaru, înaintea Marianei Iancu?

Radu Paros: Da. Înainte să intru în partid, cei trei au venit să discute cu mine, în urma unei alte discuţii cu un fost membru PD-L (…) Eu am întrebat dacă Pro România nu e cumva un satelit al PSD, o chestie de genul ăsta? A zis că nu. Atunci, am înţeles şi am plecat la drum…! (…) Am început să activez, am pus bazele unor organizaţii în teritoriu. După care, la foarte scurt timp, a venit domnul Neacşu Marian, plecat de la PSD. Am avut o discuţie cu dumnealui. (…) Am început să lucrăm împreună (…) La fel, după o scurtă perioadă a venit domnul Adrian Mocioniu (…) Nu era un obiectiv pentru mine să candidez pentru Primăria Slobozia, aşa că (…) nu mă deranjează să Fac parte din echipă şi să-l susţinem pe Mocioniu. (…) Ne-am tot întâlnit, am stat de vorbă, lucrurile au fost bune (…( domnul primar Mocioniu mi-a propus să-i fiu „consilier personal”, am acceptat (…) Şi lucrurile au început să meargă foarte bine. Cred că văzând că ne mişcăm destul de bine, au început să apară, pe rând, fie câte-un poliţist (…) care nu numai că a fost condamnat, dar analizând şi ceva documente am aflat că „şi-a dat în primire” colegii. Iar pe mine un astfel de caracter, mă …În fine, am zis să trecem peste. Doar că apoi, am văzut că erau atraşi membrii de partid, cu nişte promisiuni, cu nişte minciuni (…) Nu poţi să speri că, dintr-o dată faci nu ştiu câte posturi de consilier, pentru alte funcţii! (…)

Reporter: Adică, ziceţi că unii se folosesc de statutul pe care-l au în partid, ca să-şi rezolve nişte probleme personale…?

Radu Paros: Păi, de exemplu, ulterior am aflat că această persoană şi-a făcut o firmă şi a început să obţină contracte cu Primăria Slobozia, să vândă diverse (…) În fine…Mi-am zis, ştiţi cum e vorba aia: „să fie fie şi-un lpu mâncat de oaie”. Doar că au început să apară; domnul Marian Bălan, cel căruia i se spune: „Excelenţa Sa” (…) Şi ce-aud că zice; Eu sunt membru PSD, voi rămâne membru PSD toată viaţa. Am venit aici, la rugămintea domnului Marian Neacşu, ca să vă ajut…! Păi, noi ce suntem? Nişte proşti sau ce? (…) Cum ne convingi tu pe noi că suntem un partid, dacă tu zici că eşti la PSD? (…) Ce să mă înveţe pe mine Bălan? Cum se fură voturile cu taxiurile, şi toate măgăriile de care ne-aducem amândoi aminte că eram şi-n 2004 (…) Eu în Pro România am adus membrii; prieteni de-ai mei, cunoscuţi de-ai mei…După câteva şedinţe, oamenii m-au sunat că facem că li se pare că nu…? (…) În sfârşit, vine şi domnul Gigi Petre. Alt prefect…! N-am nimic, personal, cu dumnealui!  Dar, din punct de vedere politic (…) Eu sunt singurul consilier local dat afară din Consiliu Local, pe vremea când dânsul era prefect! (…) Ce pot să m-aştept eu, de mâine, de la un coordonator (pentru că dl Gigi Petre a fost numit coordonator!) dacă eu voi fi consilier din partea Pro România, şi dl. Gigi Petre va spune: Radule, votezi aşa cum am zis eu, proiectul ăsta!? (…)

Băgaţi, unul câte unul, în malaxorul Ştirea

Reporter: Înţeleg că dvs., cu fiecare dintre cei care au venit în partid, atât înainte, cât şi după dvs.,  aveţi cumva o nemulţumire. Adică, nu-i vedeţi ca fiind nişte oameni a fi în stare să fie credibili în faţa electoratului, nu?

Radu Paros: Deci, domnul Marian Bălan nu a candidat niciodată! Să vedem şi noi că are susţinere sau nu! A fost împins întotdeauna de un partid. Domnul Gigi Petre, la fel! Nu ştiu când l-aţi văzut candidând? Dumnealui şi-a păstrat postul, fără nici o problemă, fiind simpatizant ba cu ALDE, ba cu PSD, ba cu PNL, cu cine s-a putut. Că, eu am fost acuzat că am plecat dintr-un partid în altul! Dar, de–asta am plecat! Am plecat din cauză că nu am vrut să fac politica unui şef de partid, care să îmi impună mie ce să votez! (…) Nu s-a terminat lista aici, căci personajele au început să apară…Eu, bucurându-mă că o luăm de la zero, un partid nou ….! Apare Victor Moraru – alt personaj cu care eu am avut de furcă…!

Reporter: Cum să ziceţi : apare Moraru? Păi, Moraru nu este la PSD? Nu ştie PSD că Moraru face rând la Pro România?

Radu Paros: Păi, este la PSD, dar apare la noi, la Pro România: Păi, în momentul în care-l văd că vine la partid aproape zilnic, că îl consiliază pe domnul primar, când aud din partea Pro România pentru Consiliul Judeţean, eu ce să mai aştept? Am trecut şi eu prin politică, nu? (…)

Reporter: Credeşi că Victor Moraru „joacă la două capete”? Că am auzit că şi Marian Pavel i-a promis că o să-l treacă pe listă pentru alegerile parlamentare! Oare „joacă pe două fronturi?

Radu Paros: Bineînţeles! Am văzut conferinţa de presă în acre dl. Pavel, cel puţin a confirmat faptul că Moraru nu mai e propunerea PSD pentru preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Acuma, nici noi nu suntem nişte novici în ale politicii, şi nu ştim că dacă vrei să scapi de-un om îl promovezi! (…) Dar, un post de parlamentar i s-a propus şi la Pro România! Şi-aci e eligibil. La momentul ăsta! Şi-atunci,  Moraru va alege!v Deocamdată, se foloseşte de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, mai face nişte „interese” pentru Pro România, colo, colo, mai racolează câte-un primar, câte-un viceprimar, câte-un consilier, ce poate şi el! Mai se duce cu Cornel Ciriplan pe la primării, ca să mai încheie nişte contracte de tot felul de achiziţii (…)

Reporter: Aveţi şi dovezi, în acest sens sau…?

Radu Paros: Am vorbit cu nişte primari care m-au întrebat cine-i persoană respectivă…? …Da’ vom găsi şi Contractele. Dacă este nevoie o să aduc şi Contractele, că le putem şi solicita în baza legii  Transparenţei decizionale! E-adevărat că eu nu am fost de faţă când domnul Neacşu a fost cudomnul Moraru la primarul „ixculescu”! (…)

Reporter: Care este picătura care a umplu paharul, cu e o vorbă din bătrţni?

Radu Paros: Cel mai însemnat dintre toţi: Nicu Pericle! Care a venit şi el la Pro România, ca să candideze la Primăria Gheorghe Lazăr! Deşi am avut o discuţie cu dl. Neacşu pe tema asta (…) nu se mai poate! Am depus demisia, am luat nr. de înregistrare de la partid (…) Şi-apoi, se vehiculează un sondaj în care Pro România are peste 30% pe judeţ. Eu nu pot să merg în campanie cu aşa ceva!

Reporter: Adică, se amăgesc singuri că au potenţial electoral, cât să capete multe locuri în Primării, în Consiliul Judeţean, în Parlament?

Radu Paros: V-am spus: Da. Iar mie mi-e ruşine să mint în halul ăsta! De unde, Doamne iartă-mă să avem? (…) Am înţeles că, fiecare a mai umflat sondajul, că marja de eroare, dar (…) de unde? Dintr-o dată ala, ca Făt-frumos am crescut…? Mie nu-mi plac minciuni de-astea!

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Radu PAROS: N-am vrut să mă asociez cu personaje dubioase! INTERVIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *