Aveţi grijă cum (vă) araţi terenurile…!

Distribuie articolul:

* N-au trecut decât două-trei săptămâni de când am titrat şi noi despre un alt proiectil descoperit, tot pe când un biet om îşi ara peticul de teren. Din nefericire istoria se repetă…

Două mine antitanc metalice, active şi extrem de periculoase, au fost descoperite de un cetăţean pe un teren arabil de pe raza localităţii Moviliţa, în după-amiaza zilei de vineri, 20 noiembrie a.c. Iniţial, bărbatul a sunat la 112 spunând că a descoperit un singur element de muniţie, iar la faţa locului s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul ISU Ialomiţa. Având în vedere faptul că mina prezenta un risc foarte mare, pirotehnicienii au procedat la distrugerea acesteia în locul în care a fost găsită. La scurt timp, realizând pericolul la care se expune, bărbatul a sunat din nou la 112 spunând că, de fapt, a descoperit două elemente de muniţie, iar una dintre ele a luat-o acasă. Echipajul pirotehnic s-a întors la locuinţa cetăţeanului în jurul orei 18.00, însă, din cauza întunericului, elementul de muniţie a fost lăsat sub paza poliţiştilor şi a jandarmilor până în dimineaţa zilei de sâmbătă, când a fost distrus în condiţii de siguranţă.
„Reamintim cetăţenilor că, în cazul descoperirii unor elemente de muniţie, să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie. O manipulare incorectă, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi, implicit, la detonarea muniţiilor, putând provoca astfel importante pagube materiale, rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti” se precizează în comunicatul remis presei.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.