Şeful ANAF reclamat – fiscal! – de către sindicalişti…

Distribuie articolul:

După ce Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a participat la o acţiune de protest în faţa MFP şi ANAF, iar MARŞUL DEMNITĂŢII a fost menit să atragă atenţia asupra consecinţelor grave ale comportamentului abuziv, în contextul în care cu ceva timp în urmă, tot printr-un comunicat de presă, ni s-a transmis că „… în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, condusă de ANAFdomnul Gelu Ştefan Diaconu, ne aflăm în faţa unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuieşte legea în vigoare. Dacă acţiunea de pedepsire şi răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015, nu va fi exemplar pedepsită de instituţiile statului, toţi salariaţii ANAF vor înţelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege..”, nu ne mai miră faptul că Asociaţia pentru reforma în administraţie şi transparenţă decizională solicită noului Guvern „să analizeze de urgenţă dacă actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală poate să ocupe această funcţie, fără să aducă grave prejudicii de imagine sistemului fiscal din România deoarece:
– Din salariul de bugetar a reuşit să aibă în proprietate cel mai mare hotel din centrul Bucureştiului, estimat la peste 40 mil. euro
– Este într-o gravă stare de incompatibilitate, făcând parte din Consiliul de Administraţie al EximBank şi GDF SUEZ (în prezent ENGIE), societăţi supuse controlului fiscal.
– Este asociat într-o firmă care are un partener off-shore, menită să ocolească plata taxelor şi impozitelor statului român.
– Nu credem că este moral ca o persoană care are propria afacere (construită dintr-un salariu de bugetar), poate fi imparţial atunci când dispune controale şi dacă nu este într-o evidentă incompatibilitate şi imoralitate.”


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Şeful ANAF reclamat – fiscal! – de către sindicalişti…

  1. Am si eu de facut o reclamatie si e bine sa fie vazuta de toata lumea. Azi 24 noiembrie 2015 a fost la sediul de la ANAF Slobozia. Pe use e scris program cu publicul de la 8,30 pana la 16,30. Am ajuns pe la ora 15,55 la ghiseu si pana am lamurit situatia mea, am completat formularele si le-am depus la ghiseu a trecut ceva timp. Concret de pe la 16,15 tot personalul isi strangea lucrarile isi inchdeau calculatoarele si pe la 16,20 a mai ramas o singura persoana (cea care era la ghiseul unde aveam eu treaba). Am terminat si am vrut sa ies pe usa, dar gardianul si femeia de serviciu m-ai intors si mi-au zis ca s-a inchis usa si sa ocolesc pe la subsol (!!??). Am constatat ca eram aproape singur doar doua persoane, era fix 16,29 (!!!). Am spus ca nu stiu pe unde si sa fiu lasat sa ies pe unde am intrat, cu un mare sictir mi-a deschis gardianul usa si am iesit. E incredibil ce atitudine au acesti salariati bugetari. Cum in conditiile in care programul e pana la 16,30 la acea ora deja sa nu mai fie nimeni prin birouri. Normal ar fi ca la 16,30 sa stopeze efectiv munca lor, nu la 16,30 sa fie deja parasita cladirea. Sunt curios sefii acestor slujbasi bugetari ce au de zis de astfel de program cu publicul. Vreau sa precizez ca e prima oara dupa vreo trei ani cand intru din nou in aceasta institutie, iar gustul lasat de maniera de lucru si de tratare a contribuabililor mi-a lasat un gust foarte amar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.