Asistaţii vor mânca şi mai bine, de la Cantina Socială

Distribuie articolul:

* Consiliul Local/Primăria Slobozia, la fel ca toate Primăriile asigură creşterea alocaţiei pentru această categorie socială, din cauză că Legiuitorii sunt milostivi. Numai cine nu a văzut ce anume mănâncă „bieţii nevoiaşi” abonaţi la „pomana” zilnică acordată fără ca, la schimb, asistaţii social să şi presteze oarece muncă în folosul comunităţii, poate crede că asta nu e o sfidare la adresa celor ce muncesc!   

De ani de zile, aşa-numiţii „asistaţi social” , mai ales cei pe Legea 416, merg zilnic la Cantina Socială şi îşi încarcă sacoşele cu „de toate”. Mai în glumă, mai în serios, unii spun că din raţiuni ce ţin de „igienă” cei mai mulţi sunt încurajaţi să ia mâncarea pentru acasă.

Că, dacă ar mânca în sala de mese amenajată în Cantina Socială, ar însemna ceva mai multă muncă pentru spălatul vaselor.

Başca se face şi economie la detergent de vase, energie electrică pentru maşina de spălat, una, alta dintre cheltuielile prinse-n calculul în baza căruia s-a stabilit Contractul de prestări servicii.

Cantina Socială din Slobozia

Vă mai amintiţi ce „tapaj” i-a tras Dragoş Soare administratorului Cantinei Sociale? Vă mai amintiţi cum „înfiera el cu mânie proletară” ? Dacă nu, accesaţi site-ul ziarului nostru şi reciţiţi dând click AICI

Ca jurnalist, când afli cât de mare este prejudiciul, nu ai cum să nu te gândeşti că subiectul este unul „fierbinte”, asupra căruia musai să revii!

După atâta timp, în care am tot aşteptat să aflăm că, fie s-au recuperat banii, fie cineva a răspuns în faţa Judecătorilor, Primăria/primarul Soare, nu (ne) mai zice nimic.

În schimb, pentru că Legea trebuie alpicată „în litera ei”, pentru Cantina Socială alocaţia, practic, se dublează. Căci, dacă până acum, pentru fiecare asistat social, hrana asigurată zi de zi, se pregătea cu 12 lei, de la 1 iulie, se produce un „salt” (nu ştim dacă şi calitativ!) la 22 lei/zi/persoană.

Câte persoane au asigurată, ZILNIC, hrana gata pregătită?

În Slobozia sunt 119 persoane. Vreo 30 de persoane asistate locuiesc în oraşul Slobozia, ceilalţi, vreo 90, locuiesc în cartierul BORA. Toţi îşi iau mâncarea de la Cantina Socială din Slobozia. Două feluri de mâncare şi, desigur, desert.

Câţi dintre cetăţeni mănâncă, ZILNIC, desert, nu se întreabă „factorii decidenţi”.

Senatorii şi deputaţii au interese electorale (sau chiar financiare sau de altă natură!), fapt pentru care Legea continuă să fie una sfidătoare la adresa celor ce muncesc.

Porcoi de bani, an după an!

Am fost curioşi să aflăm cam care-i suma de banbi cheltuită anual pentru ca cei nedeprinşi cu munca pentru a-şi asigura traiul?

Şi-am aflat. Şi, după ce am comparat cu cât înseamnă hrana zilnică pentru un pacient internat în spital, ori pentru un bătrân/persoană cu dizabilităţi neouro-psihice internaţi în Azil, am ajuns la concluzia că, da, ASISTENŢA SOCIALĂ asigurată în această manieră este o sfidare la adresa contribuabililor!

Vreţi să aflaţi şi dvs cât a însemnat, anul trecut, cheltuila pentru CANTINA SOCIALĂ? Vă satisfacem curiozitatea spunându-vă că aproape 800 de milioane de lei vechi s-au cheltuit pentru ca 120 de indivizi să NU fie puşi nici măcar să taie iarba. Lăsaţi, aşa, să „taie frunză la câini”, să nu vă miraţi când îi vedeţi cum vă râd în nas, unii chiar venind să-şi ia hrana, GATA PREGĂTITĂ!      

      


Distribuie articolul:

One thought on “Asistaţii vor mânca şi mai bine, de la Cantina Socială

  1. C-așa-i legea la român. Unde-i pui, de acolo zice să îi aduci mai spre masa lui. Dar, pe lângă masa caldă și desert, sunt indignat că nu am aflat… Șprițul e făcut cu demisec alb sau demidulce roze? Iar sifonul e de la nenea Iancu sau e cu bule de Ialomița, produse de ei în cartierul rezidențial Bora?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *