Angajaţi ai Fiscului ialomiţean – părtaşi la evaziune

Distribuie articolul:

* Dacă mai era cineva care se îndoia că infractorii pot face atâtea fără ajutorul „Organelor”, iată azi încă o dovadă a implicării active a funcţionarilor Fiscului, Poliţiei, Justiţiei. Câţi alţii or mai proceda taman ca inculpatul Dănilă, cine ştie…are tot interesul să tacă. „Prietenii ştiu de ce!”…     

La începutul acestei săptămâni, procurorii anticorupţie au demarat cercetări într-un dosar privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, activitate infracţională în care sunt implicate 100 de firme şi aproximativ 80 de persoane constituite într-un grup organizat care urmărea monopolizarea producţiei şi a desfacerii produselor din carne. Urmare a fărădelegilor acestora Statul a fost prejudiciat cu peste 50 de milioane de euro. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010 – 2013, prin intermediul unor firme fantomă, membrii rețelei au derulat operațiuni comerciale triunghiulare scriptice (în realitate, mărfurile fiind valorificate fără forme legale pe piața internă, cu eludarea legislației privind obligațiile fiscale generate de TVA, impozit pe profit), reușita fraudei fiind posibilă şi cu sprijinul funcționarilor fiscali ai statului român şi al organelor de urmărire penală.

Conform informaţiilor DNA, într-una din zilele trecute au avut loc 160 de percheziții domiciliare la sediile unor firme şi locuinţe din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița. Au urmat audierile, iar Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile formulată de către procurorii DNA faţă de alţi 16 inculpaţi. Printre cele 16 persoane arestate este şi Florin Dănilă, şeful serviciului Rambursări TVA al DGFP Ialomiţa. Pe scurt, ILIE TRAIAN (inspector în cadrul ANAF), DĂNILĂ FLORIN (şef serviciu Rambursări TVA în cadrul DGFP Ialomiţa), precum şi cel care intermedia legătura cu funcţionari fiscali din cadrul ANAF a unora dintre reprezentanţii firmelor fantomă implicate în circuitul evazionist,) au favorizat direct sau prin influenţarea subordonaţilor care desfăşurau verificări fiscale, rezultatul controlului fiscal efectuat la societăţile fantomă pentru a ascunde implicarea lor în circuitul evazionist, prin efectuarea unor inspecţii fiscale formale şi prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale formale (modice); îndrumau firmele evazioniste controlate cum să-şi modifice declaraţiile fiscale depuse la Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Slobozia, prin depunerea unor declaraţii rectificative, cu scopul obţinerii restituirilor de TVA, deducerii de TVA în mod ilegal şi ridicării măsurilor asiguratorii. Rezumând, probatoriul administrat relevă implicarea nu numai a funcţionarilor din cadrul Fiscului – şi cel ialomiţean! – ci şi a unor justiţiari. Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. La solicitarea procurorilor DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile față de 16 inculpați, printre care şi ialomiţeanul DĂNILĂ FLORIN.

(I.G.)

 

 


Distribuie articolul:

7 thoughts on “Angajaţi ai Fiscului ialomiţean – părtaşi la evaziune

 1. Azi noapte am nimerit întâmplător pe B1…unde am rezistat cinci minute,că era Blejnar într-o intervenţie telefonică; şi spunea nemernicul că în cursul anului 2011 a primit o informare de la SRI despre o parte din firmele libanezilor şi arabilor ăştia din dosar. Cică oamenii de la ANAF s-au deplasat, cu pixul din dotare,la respectivii evazionişti, au constatat şi au făcut sesizare penală la DNA, doar ATÂT!! Totodată, maimuţa băsistă de Blejnar spunea că la sfârşitul anului 2011 a socotit el că ANAFul a înaintat plângeri la dnauri ,dicoate şi alte parchete locale…plângeri ce însumau o evaziune de TREI MILIARDE de EUROI))Ce să înţelegem din ce spune tembelul ăsta de Blejnar??? Că SRI şi ANAF lucrează pt noi…dar ăia a lu’ Codruţa şi Morar,independenţii ăia apăraţi de Băsescu şi UE,sunt nemernici,incompetenţi sau hoţi ca CRISTUDOR)))Eu nu cred că sriştii şi anafiştii scriu literatură poliţistă pe care editura parchetelor băsiste o tipăreşte din trei în trei ani))) Eu cred că instituţiile astea SRI, ANAF, Poliţie şi PARCHETE..sunt conduse de nişte NEMERNICI…nemernici puşi în funcţie de JAVRELE de politicieni…pe care din păcate…noi i-am ales, deci noi suntem de vină că suntem furaţi))Ca să fie de râs acţiunea DNA…vă rog să constataţi că patronii arabi sau români,evazionişti, sunt cercetaţi în libertate…doar procuroarea cu tembelul de fii-su,unii din anaf şi apia..şi nişte contabili sunt arestaţi…că aşa au decis cinstiţii ăştia de judecători)))Frumos film produs de DNA))))))))

 2. da…nimic de mirare..Fiscul ii executa silit pe amaratii care incearca sa incropeasca o mica afacere de subzistenta…si care clacheaza sub povara darilor….am fost marcata de atitudinea unei angajate care jubila pt ca imi intrasera in cont 32 de lei pentru o biata prestatie,de care uitasem ca exista…si pe care nu mi-o mai aminteam…jubila pt ca prinsese Marea Evazionista,fara jena..desi eu nu aveam alte venituri de mai bine de un an…32 de lei….pe care…evident ca mi i-au retras din cont…

 3. WOW ! azi m-a dus un amic sa vad ce vila are in Slobozia inculpatul DĂNILĂ FLORIN (șef serviciu Rambursări TVA în cadrul DGFP Ialomița). Cu siguranta NU poate justfica nici 35% din valoarea ei !
  tare curios sint daca DNA o sa o scoata la vanzare sa recupereze prejudiciile facute de acest om.

 4. Dar aprobarea rambursarilor nu erau vizate de mai marele director Radulescu, cel mai mare evazionist si totodata capul rautatilor. Nu era asa ceva pe timpuri oameni buni cu atat tineret in fisc care nu stiu o contabilitate, fara experienta , care nu stiu decat postari de masini straine care mai de care cu odraslele angajate in fisc….. asa era pe timpul d-lui Banu? Moldoveanu? Bajenaru? David?

 5. Inculpatul Danila sa dus acolo unde i este locul ptr ca asa merita prin urmare insasi a comportamentului cu colegii care stiau meserie, experienta si vedeau anumite nereguli ii eliminau din serviciul lui adus de la el de acasa si totusi tot ce dorea imparatia (Radulescu) ii canta in struna . Oare de ce ii canta in struna ptr ca are un scop dl Radulescu. Are nevoie de oameni superficiali, fara experienta , ciutani de ex cumatrul d-lui director care acum este sef birou si care primesc spaga ptr a schimba masini de lux . Nu au nevoie de oameni ca d-na Anastase bine ca a iesit la pensie si am scapat de ea ca vedea cam multe si era ca un ghimpe intre evazionisti care verificau societati din birou fara documente justificative in spate anexate , se efectuau pe baza de centralizatoare cu sume scoase din burta oameni buni , din cauza asta a fost eliminata d-na Anastase ptr ca le-a reprosat lui Danila si lui Titus Nita (pocaitul) modul nelegal de verificare. Lumnati va si aduce ti oameni cu experienta care verifica contabili sefi . Acesta este comportamentul sefului de serviciu de la rambursari TVA Ialomita, cine era sa observe? Si deasemenea sa ai o relatie cordiala cu un evazionist si inculpat care toata Slobozia stie cine este Corbu Vasile, ce prestanta de organ constatator mai ai , ti ai cam cautat o cu mana ta d-le Danila , ce ai semanat ai cules cum se zice din batrani .

 6. uite domle’ ca incep finantistii sa dea din casa ! 😀
  foarte bine dar ce folos ca cine trebuie sa vada si auda sunt partasi la fraudele lor.
  Ahhhhhh, ce imi doresc ca toti aia din cladirea de la finante sa fie 3 luni in mediul privat sa simta pe pielea lor cum se obtin banii din munca cinstita !

 7. are dreptate Vasile sint multi din cei care vin in controale care nu stiu o iota contabilitate. De fapt nu stiu nimic din aceasta profesie. Stiu doar sa ceara pentru ei si sefii lor.
  Normal ar fi ca in corpul de control sa fie numai persoane calificate in domeniul contabilitatii de ce nu toti sa fie experti contabil sau contabili autorizati in functie de studii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *