Alt minor muşcat de un câine. Atenţie, stimabili „iubitori de animale!!

Distribuie articolul:

* Câţi copii, adulţi şi bătrâni trebuie să mai sufere pentru a ostoi damblaua unor descreieraţi care nu înţeleg că locul atâtor javre, fie ele şi castrate, nu e pe stradă???!!!

Marţi, 12 martie a.c., Poliţia a fost sesizată despre faptul că sâmbătă, 09 martie a.c., un minor de 14 ani, din localitatea Gimbăşani a fost atacat şi muşcat pe stradă de un câine, necesitând îngrijiri medicale. Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că animalul aparţine unui bărbat de 27 ani, din municipiul Slobozia. Posesorul câinelui a declarat poliţiştilor că în ziua incidentului câinele a scăpat şi l-a muşcat pe minor de umărul şi piciorul drept, provocându-i leziuni uşoare. Minorul a fost internat la Spitalul Feteşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, faptă prevăzută de LEGE. Credeţi că mai este nevoie să vă spunem noi că, de cele mai multe ori, câinii nu scapă din lanţ, ci sunt plimbaţi, fără lesă şi fără botniţă, doar pentru ca beizadelele teribiliste să „se dea mari” în faţa piţipoancelor sau, după caz, a gibonilor? Credeţi că mai este cazul să vă spunem noi că, în cele mai multe dintre cazuri, javrele sunt dresate să muşte, ele participând chiar şi la aşa-zise concursuri? Credeţi că mai este cazul să vă spunem noi de cele 5 injecţii antirabice plus un antitetanos pe care cel muşcat musai să le bage-n corp, doar pentru că nici un om normal la cap nu riscă să moară? Căci, da, măi…dragi iubitori de animale, rabia este MORTALĂ, dacă nu este contracarată în primele 72 de ore cu vaccin antirabic. Cât despre cei ce se laudă că-s iubitori de animale, asta în timp ce, de Paşti, beleşte şi haleşte mielul abia fătat, iar ori de câte ori are poftă de-un grătar pune pe foc tot felul de animale ce cresc pe lângă casa omului, ce credeţi c-aş mai putea eu spune fără ca să nu li se pară lor că-i jignesc? Întrebarea-i retorică, desigur! Dar dacă, totuşi, credeţi că nu v-am aflat punctul de vedere, postaţi în josul acestei ştiri, consideraţiile dvs. Sper doar să nu bateţi, cu graţie, câmpii ci să afişaţi o argumentaţie cât mai „clară şi la obiect” cum se spune.

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Alt minor muşcat de un câine. Atenţie, stimabili „iubitori de animale!!

  1. Regretabil incidentul relatat….un caine rau si un stapan pe masura….deci cainele era de rasa si avea stapan….si a muscat cainele….Eu vad la stiri,in fiecare zi,OAMENI,minori sau majori….care agreseaza,violeaza ,talharesc sau omoara alti OAMENI….si acu ceva vreme unu Basescu a plesnit un copil…poate i a zis copilu ceva la caine …de la capsat catelu:)Io am un catel…ce doarme la picioarele mele cand nu dorm cu nevasta…si nu inchid vreodata usa cu cheia….s am si doua catele de rasa ..in curte (le tin pt catel,sa nu l las la maidaneze,sa l expun la boli)….si s mort dupa ciorba de miel si pastrama..SI IO SI CATELU:))Nevasta mea zice ca pt femei de femei….cainele e cel mai bun animal de companie….Io am amice,femei destepte ,ce mi spun ca traiesc cu porci,boi,magari…:))Am si amici satuli de vacile d acasa ..dar in cautari gasesc doar scroafe..:))Sunt caine….am rupt lesa la prima expunere….ma imperechez doar cu iubitoare de caini:))

  2. „MARETIA UNEI NATIUNI SI PROGRESUL EI MORAL POT FI JUDECATE DUPA FELUL IN CARE TRATEAZA ANIMALELE” – M. Gandhi

    1. DOAR ATÂT, pentru tine!
      N-ai decât să iei drept foarte înţelepte vorbele unora sau altora! Dar, nu uita că, în mare parte, populaţia Indiei este vegetariană! Asta, aşa, ca să nu mai copiezi citate şi să nu mi le mai arunci în faţă ca şi când ai putea să mă convingi că este normal să pupi în bot căţelul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *