ADI a lui Victor Moraru deja trâmbiţează „realizări măreţe”

Distribuie articolul:

„Teren sintetic fotbal” – un „proiect finalizat în avans” în comuna Jilavele, cea care, vineri, 11 ianuarie 2018 va marca finalizarea primului proiect finanţat prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală.  

Deşi multe semne de întrebare se ridică la aflarea acestei veşti, deşi multe am avea de cârcotit la adresa unei asemenea lucră(tu)ri ce s-a realizat într-un sfârşit de toamnă şi-un început de iarnă, azi nu vă vom spune decât că din invitaţia transmisă şi ziarului Ştirea, pentru ca să participăm la tăierea panglicii, am aflat că „suma totală aprobată prin contractul de finanţare a fost de 232,664,395 lei, inclusiv TVA, din care ADI a contribuit cu 177.929,45 lei, GRESEALA CJIinclusiv TVA”.

Dincolo de impardonabila greşeală în ceea ce priveşte expunerea „ordinului de mărime”, greşeală reliefată prin inversarea locului punctului şi al virgulei, başca zecimalele, un alt aspect este menit a atrage atenţia, şi-anume lauda frumos ticluită în fraza: Perioada de implementare a proiectului stabilită iniţial a fost 01.11.2018 – 31.03.2019, proiectul fiind finalizat în avans”.  Suntem convinşi că Victor Moraru va pritoci pe-acest aspect şi va stoarce o lacrimă prelinsă pe „obrazul curat”, din expunerea acestei „fapte de vitejie”. Fără a avea la îndemână toate datele tehnice ce ţin, nu numai de ADI Moraru primardimensiunea terenului de fotbal, de materialele folosite, raportate la temperatura de-afară înregistrată pe durata executării lucrărilor, nu la fel de convinşi suntem de calitatea lucrării, mai ales ţinând seamă de cheltuiala care, chipurile s-a suportat de către ADI! Ca să nu mai zicem că nu suntem deloc convinşi că jumătatea aia din suma totală cheluită nu reprezintă, de fapt, bani publici luaţi chiar din visteria CJI. Şi, ca să nu mai zicem că Federaţia Română de Fotbal (FRF) are gânduri deloc bune la adresa unor astfel de terenuri sintetice, ele nefiind tocmai bune spre a putea fi şi omologate…!  Şi-uite cum renasc în mintea noastră întrebări vizând oportunitatea înfiinţării şi, nu în ultimul rând eficienţa/randamentul funcţionării acestei structuiri asociative. Pentru unii reamintim că structura asociativă ADIL s-a înfiinţat la începutul anilor 2000. După ani de letargie ADI lîntreţinută artificial pe cheltuiala Primăriilor şi a CJI, pe motiv că ADIL era o Asociaţiei pentru Dezvoltarea Infrastructurii Locale a judeţului Ialomiţa, dar care viza doar lucrări de infrastructură din domeniul construcţiei şi modernizării drumurilor, nu şi a infrastructurii din alte domenii de activitate, cum ar fi: Sănătate, Educaţia şi, nu în ultimul rând, sportul, onorabilul Victor Moraru ca mare dregător al treburilor Consiliului judeţean Ialomiţa a decis reorganizarea acestei structuri. Aşa s-a născut ADI. Nu cu mult timp în urmă, naşul mare care este nimeni altul decât Victor Moraru, a strâns „la masa verde” (strategic aşezată în holul sălii de spectacole a CJI) nişte primari, a invitat presa şi s-a lăudat că ADI va fi suficient de potent încât să acceseze fonduri europene pentru Moraru ADI 2localităţile intrate-n horă. Ca orice naş, sigur că Moraru poate fi bănuit că îşi aşteaptă darul. Până la proba contrarie, noi îl credem pe Moraru când lasă să se înţeleagă că pe el nu-l interesează nimic altceva decât „întrajutorarea” celor ce s-au întovărăşit întru dezvoltarea localităţilor, a judeţului. Cât despre un posibil grad de rudenie al parlamentarului PSD cu profesorul de sport din comuna Jilavele, nu are rost să vorbim, acest aspect nefiind de interes cetăţenesc decât în mintea unora, ceva mai cârcortaşi, desigur!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *