A venit vacanța! Odată cu ea și Moș Crăciun!

Distribuie articolul:

Vineri, 23 decembrie anul curent, școlarii și preșcolarii din țară au intrat în vacanță. Aceștia vor reveni la cursuri în data de 9 ianuarie. Până atunci, vor merge la colindat, cu Steaua, cu Moș Ajunul, cu Plugușorul și Sorcova. În tot acest timp, vor fi alături de cei dragi, umplându-le inimile de bucurie.

Cu ocazia intrării în vacanța de iarnă, în școli și grădinițe s-au organizat serbări. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu mic cu mare au încercat să-l impresioneze pe Moș Crăciun, moș care slavă Domnului a venit încărcat. Am avut plăcerea să merg în două școli, pentru a asista la serbările celor mici. Am vacanta-2mers la Reviga și la Miloșești.

Prima dată m-am oprit la Reviga. Acolo, fiecare învățător a susținut serbarea în propria clasă, excepție făcând doamna învățătoare Dinu Gabriela, învățătoarea clasei a IV-a, care a susținut serbarea în sala de sport. Copiii s-au întrecut în cântece și poezii, iar darurile nu au întârziat să apară. Imediat după serbare, școlarii au primit darurile de la moșul. La Reviga, mi-au atras atenția piticii din clasa pregătitoare și cei din clasa I. Deși, se aflau la prima lor serbare de Crăciun în vacanta-3cadrul școlii, elevii domnului învățător Niculae Began au fost impecabili. De apreciat și elevii clasei I, elevi ce au avut o serbare „jos pălăria”. Chiar dacă majoritatea lor au abia 7 ani, au jucat impecabil în scenetele pe care domnul învățător le-a pregătit cu ei. Pe lângă scenete, aceștia au cântat „Galbenă gutuie”, „O ce veste, minunata”, „Domn, domn, să-nălțăm”, „Sus la poarta raiului”, „Moș Crăciun a-ntârziat”, „Moș Crăciun cu plete dalbe”, dar și „Deschide ușa creștine”. Plăcut surprins de întreaga serbare, dar mai ales de colindul „Deschide ușa creștine”, un colind de 12 vacanta-4strofe. Serbări interesante au avut și doamnele Dinu, Ștefan, Preda și Băjan, doar că nu puteam să mă împart în șapte locuri. Mi-am luat rămas bun de la Reviga și am poposit la Miloșești. M-am oprit la grădiniță, acolo unde învață clasa a III-a B. Copiii doamnei învățătoare Trică- Marianu Daniela erau îmbrăcați și ei în straie de sărbătoare, așteptându-l pe Moș Crăciun. Am asistat la două scenete, dar am audiat și cântecele „Din albul iernii”, „Florile Dalbe”, „De Crăciun” și „Moș Crăciun, de unde vii?”. După încheierea serbării, când mă pregăteam să plec, ceva m-a mișcat! Doi copii, stăteau nedezlipiți de doamna învățătoare! M-am  oprit în loc, apoi am vrut să le aflu povestea. Cei doi erau frații Pamblică, Dana și Alin. Copii necăjiți, loviți de vacantasoartă, care deși sunt în clasa a III-a, au spus pentru prima oară în viața lor o poezie. Și nu una, mai multe chiar, fiind implicați cu mai multe replici în scenetele susținute de clasa lor. De când doamna Daniela este învățătoarea lor, mai exact din toamnă, aceștia s-au atașat de ea, și din copiii strulubatici care erau, au devenit copii conștiincioși, respectoși și silitori. Nu sunt de premiu, dar acum își dau silința. Felicitări, doamnei învățătoare! Mi-am luat rămas bun de la doamna învățătoare, le-am urat tuturor „Sărbători Fericite” și mi-am văzut de drum. Mi-a plăcut ce am văzut și am să mă întorc cu mare drag și anul următor.

Dan Marius TRICĂ

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *