Raluca Dumitrescu şi Ştefan Muşoiu – vizitaţi, la Parlament, de primarul Şonchereche

Distribuie articolul:

“Să fii vizitat de numeroși prieteni și vechi colaboratori este și o mare bucurie, dar și un nou prilej să generezi noi perspective pentru o și mai bună colaborare instituțională, necesară dezvoltării unei comunități frumoase, așa cum este cea condusă de primarul orașului Fetești, Laurențiu Șonchereche.

Cu edilul Feteștiului, însoțit de viceprimarul Ștefan Stoian și de o parte din echipa administrativă, am purtat, astăzi, împreună cu deputata Raluca Dumitrescu un dialog deosebit de constructiv la Palatul Parlamentului.

Discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea cadrului legislativ al administrației locale, pe oportunitatea și necesitatea digitalizării unor servicii administrative care le-ar simplifica mult viața oamenilor, cât și pe atragerea fondurilor europene ce vor fi accesate pentru continuarea modernizării orașului Fetești.

#Feteștiul are cele mai bune șanse de dezvoltare cu și echipa sa de consilieri locali PSD! Fiţi alături de noi și alegeți un viitor Laurențiu Șonchereche mai sigur!”

Fiind colegă cu deputatul Ştefan Muşoiu, atât în PSD, cât şi în Camera Deputaţilor, Raluca Dumitrescu a mai adăugat doar că “UAT municipiul Fetesti, județul Ialomiţa – cei care știu, pot, cred și construiesc durabil și rezilient pentru comunitatea lor”.

Ştiut fiind că ne aflăm în precampanie electorală pentru alegerile locale, pentru a ostoi preocuparea cetăţenilor în ceea ce priveşte interesul candidaţilor, l-am întrebat pe primarul Laurenţiu Şonchereche care a fost motivul deplasării “in corpore” la Parlamentul României?

“ Au fost numai funcţionari din Primărie. Am vrut să vedem ce înseamnă Parlamentul ca loc unde se decid lucrurile.  Au fost adresate întrebări, fiecare a adresat, în funcţie de locul de specificul locului de muncă pe care-l ocupă în Primărie.

Au fost întrebări de natură juridică, pe Codul Administrativ, mai ales! Am discutat foarte mult şi despre ce înseamnă PNRR, dar şi despre problemele pe care le avem noi, pentru că avem pe PNRR şi  elementele care sunt neeligibile, programul de finanţare, şi-atunci va trebui să suportăm noi, din bugetul propriu.

Am discutat de modalitatea de implementare, fiindcă va trebui să ne grăbim, am discutat despre faptul că găsim şi constructori care să facă treaba cât mai rapid, pentru că şi situaţiile de plată vor veni, una după alta, şi-atunci va trebui să avem finanţare. Pentru că, iniţial, constructorii fac din banii lor aceste proiecte, dar în urma unor “Situaţii de plată”, noi trebuie să decontăm!

Am rugat, ca toate aceste decontări să nu întârzie, deoarece suntem, oarecum, în contratimp. Pentru că am 25 de proiecte care se implemntează simultan, şi-atunci poate să fie o mică problemă (…) Au fost multe discuţii, în special pe subiecte vizând Fondurile europene pentru reabilitări, pentru parcuri, proiecte “verzi”, cam ce ne interesează pe noi, la momentul acesta!”, ne-a lămurit primarul. 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *