„ …Blamez tupeul de a îmi cere să „mă conformez”. BCR cere clienţilor să depună „la dosar” tot felul de documente, pe motiv că Banca ACTUALIZEAZĂ baza de date.
Iar documentele sunt, de la caz la caz, multe! Numai cu asta nu li se ocupa timpul oamenilor de afaceri! În condiţiile în care CLIENŢII NU PRIMESC DE LA BANCĂ nici un document similar cu vreunul dintre cele pe care BCR le solicită, e clar că suntem luaţi drept fraieri. Spun asta, având în vedere faptul că nu-i vorba despre documente depuse într-un dosar de CREDITARE, ci documente de tot felul sunt solicitate celor care îşi ţin banii firmelor într-o bancă, fiindcă …AŞA se obişnuieşte, aşa prevăd legile şi regulamentele…! DE CE să-i duc eu BCR, nu numai Certificatul de la Registrul Comerţului, ci şi Statutul firmei, şi acţionariatul, şi copii de pe buletin, etc, etc.???
REPET, nu cer bani de la BCR, ci îi depun acolo, PLĂTIND pentru asta o sumă IMPUSĂ! Să mai vorbim despre dobânda de „cacao” la depozite, stimabililor SAU vă potoliţi ? Nu de alta, dar se poate şi să renunţăm la serviciile voastre!”
Această recent postată – pe facebook – părere a clientului, survine taman în timp ce, ca jurnalist, aflu că imensul sediu aparţinând BCR – Sucursala Ialomiţa s-a şi vândut…!
Ditamai clădirea, părăsită, oare DE CE?
Comparativ cu jurnaliştii de talie naţională, noi, cei din presa locală am scris despre BCR doar pe la începuturi, atunci când grandomania „băieţilor deştepţi” irita retina şi nervii oamenilor de afaceri aflaţi la început de drum…Anii au trecut „în zbor” şi după ce BCR – Sucursala Ialomiţa şi-a tot restrâns spaţiul imobiliar de activitate bancară, imensul imobil situat pe bulevardul Chimiei din Slobozia, a fost scos la mezat, acesta fiind cotat la suma de 1,8 milioane de euro! Unii spun că valoarea clădirii este mai mare decât preţul de vânzare şi că, poate, la mijloc este un aranjament, cu implicaţii politico-administrative. Noi, azi, în acest articol de presă, nu discutăm nici cât de jos a tot coborât nivelul de profesionalism al celor care au manageriat această Bancă, de-au ajuns să nu mai aibă nevoie de-acea clădire, nici cine, şi nici ce interese are, acum, acolo! Nu mai discutăm nici măcar despre interesele lui Victor Moraru – preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, cel care şi-a dorit să ocupe, prin cumpărare, ditamai clădirea. Şi când ne referim astfel la clădire, avem, desigur în vedere faptul că proprietatea imobiliară este alcătuită din clădire și teren, clădirea avînd un regim de înălțime S+P+1 și o suprafață construită desfășurata de 5.410 mp. Terenul pe care este edificată clădirea este în suprafață de 4.758 mp, amprenta la sol a construcției fiind de 1.894 mp. Clădirea este compusă din 3 corpuri, după cum urmează: Corpul A (la Nord) are o suprafață utilă de 1.456 mp și o suprafață construită desfășurată de 1.757 mp; Corpul B (la mijloc) are o suprafață utilă de 1.839 mp și o suprafață construită desfășurată de 2.171 mp; Corpul C (la Sud) are o suprafață utilă de 1.082 mp și o suprafață construită desfășurată de 1.263 mp. Am făcut aceste precizări pentru a înţelege mai bine în ce spaţiu s-a lăfăit, ani de zile, BCR. Luată prin comparaţie cu sediile de firmă ale multora dintre clienţii băncii, clădirea demonstrează cât de rapace a fost dobânda practicată de BCR. Ca, de altfel, dobânda practicată de toate băncile din România!
Istoria ne face neiertători, de multe ori!
- 1990 – se constituie Banca Comercială Română prin preluarea activităţilor comerciale ale Băncii Naţionale a României
- 1998– BCR deschide o filială la Chișinău, în Republica Moldova
- 1999– BCR fuzionează prin absorbţie cu Bancorex.
- Bancorex, da! Ce ştim noi, românii, clienţii BCR despre Bancorex? Ştim că Bancorex era singura instituţie financiară care, înainte de Revoluţie, gestiona rezerva valutară a ţării. Şi că a fost DEVALIZATĂ de către „băieţii deştepţi”, cu sprijinul politicienilor din toate partidele succedate la Putere! Bunurile de patrimoniu (imobilele şi terenurile, dar şi banii de prin conturi!) merg gratuit la Banca Comercială Română, bancă de stat la acea vreme. Nu demult, fostul preşedinte al Bancorex, Răzvan Temeşan, a declarat (în cadrul audierii în Comisia senatorială de abuzuri), că de la banca respectivă au contractat credite peste o sută de personalităţi politice…Celor care vă întrebaţi ce ni s-a năzărit să „dezgropăm morţii”, vă spunem să mai citiţi o dată postarea clientului şi, mai apoi, dacă sunteţi şi dumneavoastră clienţi ai BCR, să vă întrebaţi CE ŞTIŢI despre partenerii (bancherii, de!) dumneavoastră, dar şi câte alte documente ale BCR deţineţi într-un Contract pe care, se presupune, l-aţi încheiat, fie pentru un Depozit, fie pentru un simplu cont bancar?