Gheorghe Tinel tranşează conflictul local din interiorul PNL

Distribuie articolul:

Preşedintele PNL Ialomiţa Gheorghe Tinel a decis să spună lucrurilor pe nume în ceea ce priveşte situaţia politică tensionată din interiorul organizaţiei pe care o conduce la nivel judeţean. 

Vizibil iritat de situaţia delicată în care Partidul Naţional Liberal a fost pus de unii dintre colegii săi de partid în relaţia cu electoratul local dar şi judeţean, deputatul liberal a atacat dur unele decizii politico-administrative recente ale unor consilieri liberali.

Reporter: S-a luat o hotărâre în ceea ce priveşte demiterea consilierului local Avram George?

Gheorghe Tinel: Statutar trebuie făcul CCL-ul la nivelul municipiului Slobozia şi ei trebuie să ia decizia. La nivelul biroului politic municipal s-au discutat lucrurile şi eu insist pe sancţionarea drastică a consilierului local Avram.

Consilierii locali PSD acuză uneori consilierii PNL de faptul că mereu încearcă să blocheze proiectele propuse de cei de la putere. Cum stau lucrurile din punctul dumneavoastră de vedere?

Gheorghe Tinel: Am impresia că ei încă nu înţeleg că PNL nu este egal PSD şi dacă îţi asumi responsabilitatea actului de guvernare local, îl duci. Adică nu te aştepta ca şi opoziţia să te susţină în toate prostiile tale. Când tu vii cu solicitare de mărire a tarifelor la gunoi şi vrei ca opoziţia să te susţină în condiţiile în care managementul este dezastruos acolo, ce vrei? Vrei să-ţi acoperi proasta administrare prin creşterea de tarife? Iar consilierul meu municipal susţine chestia asta? Nu se poate, nu ai cum !

Reporter: Consilierul local Avram a declarat public faptul că votul său nu a înclinat balanţa şi că tabăra PSD+ALDE aveau oricum majoritatea necesară pentru ca acel proiect să fie aprobat. A contat votul său pe plan electoral?

Gheorghe Tinel: Dacă nu are vreo importanţă votul lui atunci nu are nici el nici o importanţă în Consiliul Local Slobozia şi atunci trebuie să plece acasă. Bineînţeles că spune numai prostii… Orice vot contează, fiecare vot din punct de vedere politic are o semnificaţie. Când susţii un proiect chiar dacă propun chestia asta au voturile necesare pentru a trece proiectul înseamnă că şi tu eşti de acord şi atunci pui Partidul Naţional Liberal într-o situaţie extrem de delicată. Cum să spui tu că eşti impotriva PSD-ului şi să critici toate măsurile pe care PSD-ul le ia, inclusiv asta care bagă mâna în buzunarul cetăţeanului din Slobozia prin creşterea tarifelor la gunoi si dupaia să spui că eşti împotriva PSD-ului? Cum eşti tu împotriva PSD-ului dacă tu votezi cot la cot cu ei?

Reporter: Credeţi că această eventuală excludere a lui  din PNL o să steargă prejudiciul electoral?

Gheorghe Tinel: Da, cu siguranţă. Trebuie să se înţeleagă că este o greşeală, o greşeală enormă pe care nu o repetăm. Dacă cineva mai încumetă să voteze la fel în dauna PNL, va avea aceeaşi soartă. Pâi vin alegerile locale din 2020, eu ce le spun oamenilor? Votaţi-l pe al meu! Pâi şi o să spună lumea: „De ce să-l votez pe ăla de la PNL, că şi voi aţi votat cu PSD-ul creşterea tarifelor la gunoi.”

Reporter: Vreţi ca prin această demitere a propriului consilier local să faceţi un exemplu pentru celorlalţi consilieri PNL?

Gheorghe Tinel: Este un avertisment şi pentru ceilalţi care rămân acolo şi care trebuie să înţeleagă că votul nu este aşa cum vor ei. Dacă vor să fie pe persoană fizică în politică atunci să candideze independenţi, să-şi obţină numărul de voturi necesare şi acolo fac ce vor ei. Eu le-am spus de când am venit că nu există cale de mijloc. Hai să ne mai „blătuim” un pic, ne certăm în faţa presei la Consiliul Judeţean Ialomiţa şi la Consiliul Local Slobozia, după care ne ducem în spatele cârciumei şi punem Slobozia la cale.

Reporter: Prefectul Gigi Petre a constatat starea de incompatibilitate a liberalului Păcureanu Viorel. Conform documentelor acesta a ocupat simultan o funcţie de consilier judeţean şi una de consilier local la Reviga. Care este situaţia la zi cu privire la acest aspect?

Gheorghe Tinel: Când e vorba de Opoziţie am văzut că se sesizează din orice prefectul judeţului Ialomiţa. Problema este că a fost acolo un viciu. Secretarul primăriei Reviga trebuia să fie primul care să se sesizeze. Noi încercăm să spunem că nu este incompatibilitate pentru că pe perioada aia de 7 zile cât a fost el în plus peste cele 15 zile nu există incompatibilitate, n-a participat la nici o şedinnţă de consiliu local, n-a participat la nici o şedinţă de consiliu judeţean, nu s-au luat decizii şi nu s-au exercitat acte administrative care să conducă la incompatibilitate sau conflict de interese. Vom ataca hotărârea CJI şi vom vedea ce ne va spune ANI, dacă există sau nu există (n.r. incompatibilitate).

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.