Unii sunt de părere că, în primul rând, Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei ar trebui să fie răspunzător pentru toată această degringoladă. Doamna Eugenia Hamza este şefa care, de amar de ani, se tot luptă cu investiţiile care, în opinia unora, nu o dată s-au dovedit a fi oneroase pentru bugetul local. Alţii sunt de părere că nu numai Stoica se face vinovat de managementul deficitar, ci şi cei care „au pus bazele” acestei investiţii. Căci, spun ei, la fel ca în cazul investiţiei privind apa (ne)potabilă, şi-n acest caz, şefii de la Investiţii şi cei de la Urbanism (şi cei de dinaintea ăstora de sunt acum „băgaţi la înaintare”, adică arhitectul Sorin Brânză şi jurista domnişoară!) sunt la fel de vinovaţi precum edilul-şef, fie el Stoica şi/sau Ionaşcu. În ecuaţia cu trei necunoscute, vorbim despre cei 275 de MILIARDE de lei vechi. Mizând pe faptul că administraţia publică nu va fi obligată să returneze banii, nu discutăm, deocamdată, din ai cui bani va fi suportată şi diferenţa de până la suma de peste 510 MILIARDE de lei vechi, cât înseamnă total valoarea a proiectului „ Reabilitare Piaţa Revoluţiei”. Deocamdată, vă informăm că onor consilierii locali ai municipiului Slobozia au hotărât că aproape 275 de MILIARDE de lei vechi fi-vor suportaţi din bugetul Consiliului Local pentru ca lucrarea să fie finalizată, dacă tot s-a amânat termenul de finalizare a execuţiei, până la jumătatea anului care vine! În caz contrar, adică dacă nu se alocă această sumă, Primăria va fi obligată să returneze banii către finanţatorul care este Uniunea Europeană, prin ADR Sud Muntenia, ONG-ul condus de domnul Liviu Muşat.
Sigur că există şi un plan secund în rezolvarea acestei probleme! Planul ar fi ca, în cazul în care Uniunea Europeană ar opri finanţarea, banii cheltuiţi de la bugetul local să fie recuperaţi din alocaţiile bugetare acordate de către Guvernul României. Doar că edilii nu se mai pot baza nici pe această promisiune, deoarece, între timp, deputatul Marian Neacşu – cel care i-a promis lui Stoica sprijin de nivel înalt – nu mai e nici el ce-a fost pe vremea când Ponta era premier, iar PSD era la guvernare!
Ţinând cont de faptul că urmează lunile de iarnă, timp în care, zile de-a rândul, constructorii sunt în imposibilitatea de a lucra, există riscul ca investiţia să nu poată fi finalizată nici până la noul termen ales pentru ca Piaţa Revoluţiei să poată fi, în sfârşit, ceea ce şi-au dorit edilii.
(I.G.)
Asa e in democratie Trebuie sa gasesti o lucrare in care sa investesti teoretic o gramada de bani din care poti trage si tu o portie sanatoasa Ca la asa lucrare nu isi da nimeni seama daca tragi si tu citeva milioane