Primarul municipiului Slobozia a cheltuit din bugetul local, foarte mari sume de bani pentru a plăti presei, ca să-l tot laude sau ca să tacă. Astfel, la fel ca şi ex-primarul Gabi Ionaşcu, primarul Stoica Alexandru dimpreună cu viceprimarii Băcanu Valentin şi Cezar Zamfir s-au asigurat că nu vor mai fi atât de multe voci care să le tulbure liniştea.
Vorbesc despre liniştea aceea de care cu toţii au nevoie, fie şi numai pentru ca nu cumva „Organelor” cu atribuţiuni de control „să le pice fisa” şi să descindă întru descoperirea atâtor şi-atâtor „permutări şi aranjamente” câte se petrec, de 24 de ani, în dosarele alea „cusute” (unii zic că „aţa albă” s-a şi murdărit din cauza atâtor mâini prin care au tot trecut dosarele, cică, tocmai pentru a fi cât mai mulţi cei ce-ar risca, la o adică, să fie traşi la răspundere!) şi, pe cale de consecinţă, ferite de ochii presei. De ochii presei neaservite, desigur. Anul trecut, penibil de desele apariţii ale primarului, pe postul local de televiziune Antena 1 Slobozia au stors bugetul local de aproape 500 de MILIOANE de lei vechi. Cum nu-i era de-ajuns o oră-două pe săptămână (şi-o fi şi aflat că „releu’ ala” nu mai are, ca altădată, puterea să „bată” atât de departe cât să ajungă chiar prin toate localităţile judeţului) Stoica s-a prevalat de nişte controversate prevederi legale şi a încheiat un contract cu un ziar proaspăt apărut per piaţa de profil. Şi, nici una, nici două, în numai o jumătate de an i-a vârât jurnalistului, astfel aservit, peste 800 de MILIOANE de lei vechi. Pe motiv că publicaţia Observator 24 este cotidian, tartorii administraţiei publice locale au băgat mâna adânc în bugetul municipiului Slobozia, şi au scos peste1,5 miliarde de lei vechi. Ziarul aservit de către primarul Stoica este unul şi-acelaşi cotidian pe care însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, competentul Vasile Silvian Ciupercă, şi l-a luat drept partener pentru a promova, chipurile, ceea ce este „FABRICAT ÎN IALOMIŢA”. Este lucru ştiut că fiecare primar „mai scapă” către presă un bănuţ, doi…Sub formă de felicitare adresată locuitorilor, cu prilejul diverselor sărbători, sau publicând pretins-obligatorii anunţuri (de cele mai multe ori vizând licitaţii), mai-marii peste Consiliile Locale dirijează către mass-media, mai mari sau mai mici sume de bani publici. Funcţie de posibilităţile financiare ale bugetului, desigur! Doar că la Slobozia şi, nu mă îndoiesc că şi la Consiliul Judeţean, s-a depăşit limita bunului simţ, în materie de cheltuieli cu presa.
De folos în campaniile electorale…
Vă întrebaţi, probabil, de ce riscă şi primarul Stoica să şi-i „pună în cap” pe jurnaliştii „tăiaţi de la porţie” şi, mai ales, la ce-i foloseşte să aibă „la mână” încă un ziar? Răspunsul este unul la îndemâna noastră, a celor care ştim cum sunt folosite „fiţuicile de partiod”, mai ales în campaniile electorale. Căci, în campaniile electorale pentru europarlamentare şi prezidenţiale, de care ne mai despart doar câteva luni, conducerea PSD va distribui „pe raza întregului judeţ” ziarele pe care şi le-a aservit. Ştiind foarte bine că difuzarea presei scrise este suspect de deficitară, mai ales în mediul rural, mai-marii peste „Judeţeana de Partuid şi de Stat” au gândit strategic şi au hotărât că ziarele (a)servite lor datorită unor astfel de imorale plăţi vor fi distribuite taman când vor avea nevoie ca să convingă electoratul de „realizările măreţe” marca PSD. Aşa fac social-democraţii, de 24 de ani. Primarii primesc teancul de ziare, pe care le distribuie alături de „efectele” (şepci, pixuri, găleţi, ulei, zahăr şi-alte „alea, alea”), inerente oricărei campanii electorale. Cum noi, din cauza unei suspect de slabe distribuţii, prin Poştă, a ziarelor (într-un articol o să şi explicăm de ce în România nu prea ajung şi „la ţară” publicaţiile), nu putem contracara golăneasca mascare a adevărului, prin articole „eminamente pozitive” publicate în mass-media folosite întru păcălirea cetăţenilor, perpetuarea PSD la guvernarea acestui judeţ se fovedeşte a fi (fost) garantată!
IONICA GHINEA
Văcarul satului loveşte din nou. Tun de 5.000 de hectare de pădure în Covasna!
Gheorghe Ceteraş, un ilustru necunoscut, este mereu ajutat de funcţionarii statului pentru a obţine terenuri de milioane de euro
Potrivit documentelor obținute de EVZ, Gheorghe Ceteraș (centru) a pus mâna pe 5.754 ha de pădure în Covasna. Milionar în euro, el e și un om milostiv . Despre primul tun, EVZ a dezvăluit în ediția din 6 decembrie
Pe 6 decembrie, „Evenimentul zilei” a dezvăluit că „Regele pădurilor” Gheorghe Ceteraş, fost văcar în Ţăndărei, a devenit milionar în euro după o retrocedare de pădure dubioasă în Buzău. Acum, acesta pregăteşte „un tun” similar şi în Covasna, Ceteraş punând mâna pe 5.754 de hectare de pădure şi aici.
Societatea Ardeleana pentru Industria Forestieră, care deţinea mari suprafeţe de pădure în Buzău şi Covasna, a fost naţionalizată în 1948. Gheorghe Poenaru, un pensionar din Bucureşti, al cărui tată deţinuse 9% din acţiuni, a revendicat averea firmei. Poenaru a vândut, apoi, cu 160.000 de euro drepturile litigioase pentru pădurea din Buzău (5.132 de hectare) lui Gheorghe Ceteraş din Ţăndărei, fost muncitor necalificat în zootehnie. EVZ a relatat cum s-a implicat prefectul de Buzău, Paul Beganu, să-l pună în poseie pe Ceteraş, care a vândut-o cu 20 de milioane de euro unei firme cu capital german din Timiş.
Articolul avertiza că se pregăteşte o lovitură similară şi în Covasna, dar autorităţile au fost prinse din nou pe picior greşit! Ceteraş a mai pus mâna pe 5.754 hectare pentru care ar fi încasat, spune Romsilva, 24 de milioane de euro. Ceteraş neagă, însă, că a înstrăinat hectarele: Am dat şi eu sfoară-n ţară că o să vând, să văd cine mă sună. E greu de vândut atâta teren”.
Prefectura Buzău a păcălit statul român. Văcarul satului a ajuns „Regele pădurilor”
„”Şeful Direcţiei Silvice, „mandatarul” lui Ceteraş
La fel ca la Buzău, Poenaru i-a vândut drepturile litigioase lui Ceteraş, care a dat în judecată comisia judeţeană de retrocedări din Covasna. După ce în mai, judecătorii din Târgu Secuiesc resping cererea, după şase luni Tribunalul Covasna îi dă dreptate. Pe 14 decembrie se emite hotărârea de validare a proprietarului.
Conducerea Romsilva a dorit să conteste în instanţă. Acum intră în joc Ioan Cosnean, directorul Direcţiei Silvice locale. „A spus că îi trebuie timp să se lămurească asupra textului”, potrivit Romsilva. Contestaţia a fost semnată de abia pe 18 decembrie, de Adam Crăciunescu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor. A fost înregistrată la Judecătoria Târgu Secuiesc a doua zi, dar Cosnean deja dăduse dispoziţie scrisă, pe 18 decembrie, de punere în posesie pentru Ceteraş.
Primul termen de judecată este astăzi. Statul poate recupera prejudiciul dacă îi convinge pe judecători că Poenaru, ca fiu al unui fost acţionar, nu ca urmaş al proprietarului unei păduri, nu putea revendica pădurea. În plus, pădurea nu poate fi vândută de Ceteraş fără ca statul să-şi dea acordul.
24 de milioane de euro a încasat Ceteraş pe pădurea din Covasna, conform celor de la Romsilva
Citiţi mai mult: Văcarul satului loveşte din nou. Tun de 5.000 de hectare de pădure în Covasna! > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/tun-de-5-hectare-de-padure-in-covasna-1022428.html#ixzz2u2iDcmZs
EVZ.ro