Poliţie Rurală într-un municipiu-reşedinţă de judeţ?

Distribuie articolul:

*Noi ştiam că de nivel rural erau Posturile de Poliţie de prin comunele judeţului, iar de nivel urban erau cele de prin aşa-zisele oraşe şi „muncipii”

În ziua de 14 februarie a.c., în intervalul orar 09.00 – 15.00 efective din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Slobozia au organizat şi desfăşurat acţiuni preventive pe raza de competenţă pentru verificarea respectării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, respectarea prevederilor legale privind actele de comerţ şi achiziţionarea deşeurilor metalice. În cadrul acţiunilor poliţiştii au procedat la legitimarea a 66 de persoane şi la controlul asupra a 25 de autovehicule care au tranzitat zonele vizate. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi a căror valoarea depăşeşte 2.400 de lei ş au fost confiscate bunuri în valoare de 500 lei. Pe timpul acţiunii au fost desfăşurate activităţi şi pentru verificarea persoanelor urmărite, comercializării şi transportului de material lemnos, comercializarea şi transportul produselor accizabile. De asemenea, persoanele cu care s-a intrat în contact au fost instruite şi pregătite antiinfracţional, fiind îndrumate să-şi asigure gospodăriile, în special dacă pleacă de la domiciliu”. Citind acest comunicat de presă ce ne-a fost transmis nouă cu gândul ca, la rândul nostru, noi să-l transmitem cetăţenilor, orice om căruia-i pasă de ceea ce face Statul cu banii lui ar putea să se întrebe ce-o fi şi cu această aşa-numită Poliţie Rurală. Mai ales când mulţi ştiu că la nivelul municipiului-reşedinţă de judeţ există şi Poliţia Locală, o altă structură care încasează sume importante de bani de la bugetul Consiliului Local, şi care pare a desfăşura cam acelaşi gen de acţiuni…

 


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Poliţie Rurală într-un municipiu-reşedinţă de judeţ?

  1. Ce vă surprinde la „d-nii” miliţieni?! Ce, nu ştiţi poanta care circula pe vremuri?!: De ce umblă un miliţian singur? Fiindcă e prost de n-are pereche;
    De ce umblă doi? Fiindcă unul ştie să scrie, celălalt să citească; De ce umblă trei? Fiindcă al treilea îi păzeşte pe cei doi intelectuali.
    De fapt oraşul nostru este o comună mai mare, mai ales judecând după infrastructura rutieră şi apa de la robinet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *