264 TIPURI de măşti sunt neconforme. La etichetă. EFICACITATEA rămâne subiect tabu!

Distribuie articolul:

Populaţia României este una săracă! Am (s)pune : PUNCT, dacă n-am gândi că trebuie să aducem în prim-plan imposibilitatea oamenilor de a ţine pasul cu recomandările guvernanţilor. Neavând bani de pâine, foarte mulţi români nu au bani să-şi cumpere măşti, suficient de multe cât să respecte Normele, Regulile în ceea ce priveşte schimbarea lor la 2- 4 ore…! Aşa că bieţii oameni şi-au confecţionat,  artizanal, nişte măşti din cârpele ce le-au avut prin casă. Sau, în cel mai fericit caz, au cumpărat unele de pe „piaţa liberă”. Pe care le spală. Şi le…spală. Şi le spală iar şi iară…!

Pandemia se dovedeşte a fi adevărată mană cerească pentru unii. Identificând „plaja” pe care se pot întinde aproape nestingheriţi, nişte „băieţi deştepţi” ai perioadei pe care o traversăm, au început a se impune pe piaţa de profil, în ceea ce priveşte măştile. China, ţara care poate vinde „tot ce vrei şi ce nu vrei” se dovedeşte a fi devenit cel mai mare exportator (şi) de măşti.

Obligaţi de către OMS, Guvernele Lumii s-au aliniat la startul cumpărării măştilor. Deşi, nu pot răspunde întrebărilor ce vizează Studiile care precizează, în clar, EFICACITATEA purtării ACESTOR măşti, pentru ca VIRUSUL pandemic să nu mai facă pretinsele ravagii, guvernanţii statelor Lumii, au IMPUS purtarea măştilor. Considerate a fi precum „botniţele”, de către cei care nu cred că prin perforaţia acelor materiale din plastic/pânză, nu poate pătrunde virusul (prezent sub formă de nanoparticolele în salivă), foarte mulţi cetăţeni se îndoiesc de eficacitatea măştilor! Mai ales cei care fac distincţia între VIRUŞI şi BACTERII au îndoieli cu privire la purtatul aşa-numitelor „botniţe”!

Studii, nu vorbe! 

Revenind la Studiile alarmiste. Aşadar, aflăm că  264 TIPURI de măşti sunt neconforme, dintre care 40% sunt contrafăcute! O spune, răspicat, ca de-atâtea alte ori în aşa-numita perioadă pandemică, chiar InfoCons. Din păcate, în atenţionare, se vorbeşte despre etichete, depozitare, etc, nicidecum despre  EFICACITATEA măştilor!  Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul!”.

Asta a declarat şi transmis către presă, Sorin Mierlea – Președintele ONG-ului care, la prima vedere, lasă impresia că face treaba OPC şi a DSP – cele două instituţii ale statului, menite a veghea la respectarea Normelor privind Sănătatea cetăţenilor! În realitate, şi această ONG vizează tot numai forma, nu şi fondul problemei! Spunem asta, având în vedere întrebările legate de EFICACITATEA măştilor comercializate! Căci, da, eticheta e importantă. La fel de important cum este şi cât de curat a fost în hala de fabricaţie/sterilizare/împachetare a măştilor. Dar, cel mai important rămâne aspectul privind NIVELUL de protecţie al măştilor în stoparea pătrunderii viruşilor prin materialele alea folosite la confecţionarea măştilor!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *