Ziua Internaţională Anticorupţie

Distribuie articolul:

COMUNICAT ED PRESĂ
În simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, 9 anticoruptie fbdecembrie reprezintă Ziua Internaţională de Luptă împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de celelalte flageluri ale începutului de mileniu, respectiv terorismul, traficul de droguri şi crima organizată, este una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi ameninţând capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi.
Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte.
La data de 9 decembrie 2003 la Merida, România a semnat Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite şi, astfel, s-a alăturat celorlalte state în prevenirea şi combaterea corupţiei, având în vedere că aceasta are un impact major asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor.
Având în vedere semnificaţia şi importanţa zilei de 9 Decembrie, în scopul popularizării ei, precum şi pentru informarea cetăţenilor din judeţul Ialomiţa cu privire la necesitatea existenţei unui parteneriat permanent în lupta împotriva corupţiei, reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, structură teritorială a Direcţiei anticoruptieGenerale Anticorupţie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Ialomiţa prin Liceul Tehnologic Ţăndărei, a organizat în oraşul Ţăndărei activităţi având drept scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile pe care şi le asumă în cadrul implicării în săvârşirea unor fapte de corupţie. Astfel, după desfăşurarea unor dezbateri pe această temă cu elevii claselor IX –XII din această unitate şcolară, au fost diseminate cetăţenilor flyere ce conţin mesaje anticorupţie.
În acest sens, Direcţia Generală Anticorupţie doreşte atragerea şi responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici în lupta cu acest flagel, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.
Campaniile de conştientizare anticorupţie, iniţiate de D.G.A au avut drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea de fapte de corupţie.
În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, a fost pusă la dispoziţie, cu acces gratuit pentru toate reţelele de telefonie fixă ori mobilă, Linia Verde Anticorupţie – 0.800.806.806. Ialomiţenii care vor să sesizeze fapte de corupţie ale funcţionarilor Ministerului Afacerilor Interne se pot prezenta la sediul D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, din municipiul Slobozia, str. Alexandru Odobescu, nr. 17-19 sau pot suna la numărul de telefon 0243/220556, ori pot folosi adresa de e-mail ialomita.dga@mai.gov.ro .


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *