Victor Moraru şi-a tras asociaţie

Distribuie articolul:

Aşa cum am relatat într-un material precedent al ziarului Ştirea, atunci când aduceam în atenţia cetăţenilor judeţului Ialomiţa faptul că CJI prin intermediul preşedintelui Moraru „sparge” peste 3 miliarde anul acesta pentru a satisface nevoile fictive de capital ale protejaţilor lui Liviu Dragnea, iată că de această dată înşuşi întâiul ghiul al judeţului Ialomiţa s-a decis să-şi facă o astfel de asociaţie dubioasă. Carevasăzică Victor Moraru şi-a tras asociaţie şi aşa a luat naştere proiectul de hotărâre pe masa Consiliului Local Slobozia dar şi pe mesele altor 52 de localităţi. Această orgie administrativă la care fraţii de „permutări şi aranjamente” ai preşedintelui vor să ia parte, a dat naştere unui copil: ADI Ialomiţa. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa va avea sediul la etajul al II-lea din Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” iar printre membrii marcanţi se numără municipiul Slobozia – Mocioniu Adrian, municipiul Feteşti – Gafiţoi Sorin, oraşul Amara – Sohodoleanu Gheorghe, oraşul Căzăneşti – Măchiţă Alexandru, oraşul Fierbinţi Târg – Cîmpean Marius-Alin, precum şi restul comunelor din Ialomiţa.

Dormi liniştit, CJI se asociază pentru tine

Dacă ar fi să credem toate balivernele care sunt înşirate în Statutul acestei asociaţii apărute din neant, printre obiectivele acesteia regăsim următoarele: „- sprijin pentru realizarea documentaţiilor preliminare necesare executării lucrărilor de alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale , infrastructură rutieră; – dezvoltarea, modernizarea şi îmbunătăţirea serviciilor publice; – elaborarea de strategii, programe, studii şi anchete de specialitate în scopul inventarierii problemelor cu care se confruntă populaţia şi diferitele categorii de cetăţeni din întreg judeţul, şi lista poate continua. Poate cel mai trist pentru ialomiţeni este faptul că toate aceste obiective sunt puse pe hârtie doar ca să fie scris ceva acolo la rubrica „promisiuni” dar acestea niciodată nu vor fi puse în practică, la fel ca şi obiectivele celorMoraru Victor-2lalte „n” asociaţii din care Ialomiţa face parte şi la care contribuie cu bani grei în fiecare an.

    Banii vorbesc

Tot din Statutul Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa, adică bastardul născocit al preşedintelui CJI, aflăm că banii necesari pentru funcţionarea asociaţiei provin din contribuţia pentru constituirea patrimoniului iniţial al ADI,  care a fost stabilită la suma de 1.000 lei pentru fiecare membru, dar şi din cotizaţiile anuale ale membrilor, stabilite la 1,5 lei / locuitor pentru a primi un pachet minim de servicii. Cu alte cuvinte don Moraru a decis că dacă o localitate nu „marcă banul” nu primeşte nimic, nici măcar un şpiţ cu cizmele de călărie din dotare. Şi pentru că aşa cum bine am aflat, atunci când vine vorba de bani publici Victor Moraru e mână largă, cotizaţia pe care CJI o va plăti anual a fost stabilită la suma de 200.000 lei prin hotărârea de constituire a ADI Ialomiţa, dar şi 8.000 lei / membru, pentru fiecare sesiune de audit public pe care localitatea respectivă o va solicita. Aşadar domnule preşedinte al CJI, la sfârşitul zilei locuitorii acestui judeţ au aflat că dumneavoastră sunteţi tătucul lui ADI dar încă se întreabă cine este mămuca acestuia. Să fie vorba despre unul dintre prietenii dumneavoastră condamnaţi, Marian Neacşu ?

 Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *