Victor Moraru NU este susţinut de PSD pentru încă un mandat, dar el candidează!

Distribuie articolul:

  • Dar, ca mai toţi „băieţii deştepţi” care s-au statornicit în politică, de zici că asta e meseria lor, nici Victor Moraru nu se lasă şi anunţă că el mai vrea un mandat, fapt pentru care va şi candida.

Într-o conferinţă de presă, actualul preşedinte al PSD Ialomiţa, domnul Marian Pavel a zis „cu subiect şi predicat” că el îl susţine pe Cătălin Grigore la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean ialomiţa.  Deci, nu pe Moraru, ci pe vicepreşedintele CJI, adică secundul lui Moraru!

Azi, 10 martie 2020, pe pagina lui de facebook, Victor Morau şi-a scris deasupra unei poze „realizările măreţe” care, cică, îl recomadă să mai fie preşedinte încă un mandat. „Şi dăi şi luptă, şi…” mai NIMIC, monşer, parol!  

Expunând cele câteva deziderate ce-l animă ca un gâdilat pe cerul gurii, Moraru dixit:  Se apropie alegerile locale, iar partidele au început deja să propună diverși candidați pentru funcțiile de primari și consilieri locali, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.
– Aș vrea să știți, în primul rând de la mine, care sunt planurile mele politice. Cel mai important plan politic al meu este dezvoltarea județului nostru. Pentru mine este mai importantă Ialomița și cetățenii județului nostru, decat orice joc sau bătălie politică!
În toată această perioadă de când sunt la conducerea Consiliului Județean, tot ceea ce am promis, am făcut. Sunt un om de cuvânt, iar pentru mine o promisiune făcută este sfântă. De aceea, îmi doresc să finalizez toate proiectele începute. Intenționez să candidez pentru un al doilea mandat la Consiliul Județean Ialomița, să acționez, așa cum am făcut-o și până acum, în interesul ialomițenilor și al partidului care m-a propus.
– Mi-am propus să finalizez cei 230 de km de infrastructură județeană la care am început să lucrăm, prin proiectele initiate in mandatul meu Spitalul Județean de Urgență Slobozia incepe sa devină unul dintre cele mai moderne spitale regionale și îmi doresc, în continuare, să atragem bani europeni pentru dezvoltarea județului nostru. Sunt hotărât să continui aceste priorități și în următorul mandat. Dar, desigur, toate acestea pot deveni realitate doar cu sprijinul tuturor ialomițenilor. Vă rog să aveți în continuare încredere în mine, și promit să nu vă dezamăgesc
.

Ce NU spune Moraru…

Deşi cu silă, am decis să-i publicăm postarea, nu fiindcă ar merita să fie beneficiarul respectării deontologiei jurnaliştilor de la ziarul Ştirea pe acest musiu şi-a permis a-l reprima din rândul mass-media din Ialomiţa, ci pentru a îi expune, încă o dată, găunoşenia frazelor cuprinzând promisiuni deşarte. Mai citiţi o dată, cu atenţie, ce zice acest musiu al administraţiei publice de talie judeţeană! Înţelegeţi că, în fapt, individul nu a prea „rupt gura târgului” decât cu începerea unor investiţii, cel mai probabil, pentru a putea „toca” nişte bani publici pe prea scump plătite deja Studii de Fezabilitate, proiecte care să fie aprobate ca valoarea, astfel încât valoarea financiar-contabilă să fie cât au vrut „băieţii deştepţi” implicaţi în tenebroasa activitate a accesării de Fonduri Europene? De ce nu vedem noi ce gândirea strategică a lui Moraru, cel ce se consideră a fi un guru al proiectelor cu finanţare prin intermediul tenebrosului ONG, ce poartă denumirea: ADR Sud Muntenia, condusă de directorul Liviu Muşat? Poate fiindcă ştim că, la o adică, dacă în România s-ar aplica aşa-numitele „standarde de cost”, iar ele ar fi raportate la nişte „standarde de calitate”, musiu Moraru ar cam „da cu subsemnatul” în faţa unor „Organe” de control. Sau, poate, fiindcă ştim că, în fapt, pe  Moraru şi pe toţi cei care iniţiază fel de fel de proiecte cu finanţarte aeuropeană, nu-i interesează dezvoltarea economică a localităţilor, respectiv a judeţului, ci îi interesează, mai degrabă, să poată da firmelor „de la Curtea Regelui” cât mai multe lucrări, mai apoi urmând ca acestea să se regăsească în lista cu sponsorii, fie a puşculiţei de partid”, fie a altor activităţi desfăşurate „la iniţiativa şi cu participarea nemijlocită a conducerii de partid şi de stat”.

Întrebări, consideraţii de bun simţ… 

  1. Trebuia să bage CJI atâta bănet în aşa-numitul „Adăpost pescăresc” ? Pentru câţi pescari/turişti ne cheltuie Moraru o „căruţă de bani” publici? Recitiţi AICI şi vă cruciţi… https://ziarulstirea.ro/presedintele-cji-inca-mai-vrea-adapost-pescaresc/
  2. Trebuia să facem nişte îmbunătăţiri cheltuit un pucroi de bani pentru bisericuşţa de lemn din faţa Muzeului Agriculturii? Recitiţi AICI   https://ziarulstirea.ro/slobozia-bisericuta-din-lemn-urmeaza-a-fi-restaurata-cu-24-de-miliarde-de-lei-vechi/

Proiectele pentru Spitalul de Urgenţă din Slobozia nasc atâtea semne de întrebare, încât dacă am avea un „cap limpede” pentru lucră(tu)rile cu finanţare europeană, mai mult ca sigur ideea desprinsă ca o concluzie ar fi aceea vizând supraevaluarea achiziţiilor.

  1. Drumurile Judeţene despre care vorbeşte Moraru, ar trebui luate la puricat, calitatea astaltului fiind vizibil de foarte proastă compoziţie, parcă menită a se „ghiorlăni” astfel încât, la nici un an distanţă în timp, de la tăierea panglicii inaugurale, să fie necesară altă cheltuială bugetară pentru aşa-numitele „plombări”…! Sigur „bate la ochi” faptul că sub oblăduirea CJI funcţionează, nu una, ci două FIRME care au ca domeniu de activitate întreţinere şi reparaţii Drumuri Judeţene. Başca, parteneriate încheiate cu alte firme, din mediul de afaceri privat, pentru nişte, mulţi, kilometri de Drum Judeţean. Dar, cine să vadă „permurtările şi aranjamentele” atât de samavolnic săvârşite de către „băieţii deştepţi” din CJI? Nu, Curtea de Conturi – Camera Ialomiţa nu poate „gini” astfel de „fineţuri”! Consilierii judeţeni ar putea, conform legilor care guvernează administraţia publică, dar ei au fost (până azi) supuşi ai preşedintelui care este (încă este!) Moraru. Poate, de-acum şi până la alegeri, consilierii judeţeni „să-i caute nod în papură” şi, pe cale de consecinţă, cineva, vreun „Organ” să „mi ţi-l ia la scărmănat”! Că prea se crede el „călare pe situaţie”, prea bate mingiuca în mod demonstrativ şi prea trage cu arcu’ pe unde (se) nimereşte!

Aşadar, pe cale de consecinţă a faptului că „i s-a cântat în strună”, Victor Moraru simţindu-se a fi încă în Putere (la puterea administrativ-financiară, ne referim, desigur!), crezându-se a fi de neînlocuit fiindcă-i priceput (nevoie mare!), a decis că şi dacă PSD nu-l mai susţine, el tot va candida! V-aţi fi aşteptat să aibă Victor Moraru atâta obraz încât să se dea la o parte şi să se ducă …? Noi, nu!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *