Vaccinare fictivă în Ialomiţa: 7 persoane sunt cercetate

Distribuie articolul:

Un registrator medical al unui centru de vaccinare anti-Covid din Slobozia este cercetat împreună cu alte şase persoane, într-un dosar penal în care poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice încearcă să demonstreze faptul că respectivii au fost vaccinaţi fictiv.

Conform IPJ Ialomiţa bărbatul este acuzat că a eliberat cel puţin 6 adeverinţe de vaccinare false unor persoane care au domiciliul pe raza judeţului Ialomiţa fără ca acestea să parcurgă procedura standard de completare a tuturor formularelor premergătoare vaccinării şi fără ca respectivele persoane să beneficieze de actul medical. Potrivit anchetatorilor aceste persoane nu apar în evidenţele Registrului Naţional Electronic al Vaccinărilor (RENV) şi nici în registrul de evidenţă al respectivului centru de vaccinare.

„La un centru de vaccinare din Slobozia a reieșit că șase persoane nu ar fi completat formulare de acord și nu figurează în registrul de vaccinare al centrului (…) Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Ele nu se regăsesc în registrul constituit şi nu există formulare completate, acord pacient sau chestionar de triaj„, a mai spus Ludmila Dascălu din calitatea de purtător de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

În prezent procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia efectuează cercetări pentru fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu în ceea ce îl priveşte pe angajatul centrului de vaccinare care a eliberat în fals respectivele adeverinţe de vaccinare în timp ce ceilalţi şase beneficiari riscă la rândul lor acuzaţii penale şi trimiterea în faţa instanţei de judecată.


Distribuie articolul:

One thought on “Vaccinare fictivă în Ialomiţa: 7 persoane sunt cercetate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *