URBAN – despre recentele precipitaţii

Distribuie articolul:

  • De ani de zile, după fiecare ploaie, Slobozia se confruntă cu inundarea curţilor şi a străzilor.
  • În urma precipitațiilor din data de 18.06.2023 și 19.06.2023, sistemul de canalizare a fost, iarăşi, suprasolicitat, de aceea au fost dificultăți în preluarea excesului de apă în anumite zone ale Municipiului Slobozia.

Vă reamintim faptul că Slobozia are o lungime de aproximativ 93 km de canalizare menajeră și 35 km de canalizare pluvială și necesită executarea de lucrări de reabilitare pentru eliminării dificultății în preluarea excesului de apă. Principalele locații unde sunt necesare executarea de lucrări de reabilitare sunt:

  • Reabilitare conductă refulare DN800;
  • Finalizare și punerea în funcțiune a sistemului de canalizare pluvială (Zona vest spre șoseaua Amara);
  • Înlocuire canalizare menajeră strada Lacului;

Orice extindere a Zonei Mentropolitane Slobozia, trebuie făcută în corelare cu infrastructura de apă și apă uzată.

Potrivit unui Comunicat de presă, echipele S.C. URBAN S.A. SLOBOZIA au depus toate eforturile pentru a face față precipitațiilor peste limita suportabilă a rețelei de canalizare, însă, rezolvarea pe termen lung a acestor neplăceri este mărirea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată.

Prezent la faţa locului, primarul Dragoş Soare s-a arţătat, iarăşi, preocupat de starea Sistemului de CANALIZARE administrat de către firma SC URBAN S.A.

Managerul URBAN, domnul Stoicescu, precizează, ori de câte ori vine vorba despre subdimensionarea şi precaritarea coloanelor menite a prelua mai mari cantităţi de apă provenite din ploi abundente, că are în derulare un proiect de investiții vizând extinde­rea rețelelor de apă și canalizare din mu­nicipiul Slobozia, în Cartierele Bora și Slobozia Nouă. În proiect sunt cuprinse lucrări de construire a unor rețele de alimentare cu apă în lungime de 4,8 kilometri și a unei rețele de canalizare în lungime de 6,8 kilo­metri. Proiectul are o valoare de 15,3 mi­lioane de lei.

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *