Un regal muzical, marca Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia

Distribuie articolul:

sala* Marţi, 20 ianuarie 2015. O zi mohorâtă de iarnă, în care mulţi nici n-ar fi vrut să iasă din casă dacă n-ar fi fost atraşi de-o invitaţie de nerefuzat. O zi pe care câţiva dintre elevii Liceului de Arte „Ionel Perlea” Slobozia au înseninat-o cu acordurile unor piese celebre, oferind muzică de calitate. Recitalul la pian a fost un regal.

În sala de şedinţe a Centrului Cultural, în prezenţa unui public destul de numeros, format nu numai din părinţi, bunici, alte rude şi buni prieteni ai protagonistelor, trei eleve au interpretat la pian „piese grele”, astfel demonstrând că orele de repetiţie – multe şi chinuitoare – n-au fost în zadar. Însoţite de-a lor doamnă profesor-PAG 6 7 recital 1îndrumător Mariana Ştefan, elevele: DUMITRAŞCU NICOLE CRISTINNE; TOADER DARIA ANA; ILIE LARISA DANIELA au interpretat, cu măiestrie, un potpuriu pe teme muzicale clasice. Valsul trandafirului sălbatic – Fr. Schubert; Alla Turca – A. Khulau; Passacaglia – G.Fr. Haendel, Invenţiune la două voci nr.13 – J.S. Bach şi, nu în ultimul rând, Preludiul din suita în stil vechi – George Enescu, toate au făcut să tresalte inimile iubitorilor de gen, melomani de-o viaţă sau novici într-ale deprinderii gustului pentru ceea ce e trainic în materie de artă muzicală.
PAG 6 7 recital 3Prezentă în sală, am putut vedea cum, aşteptând să se aşeze la pian, fetele îşi pregăteau nu numai sufletul, ci şi mânuţele. Învelite în mânuşi, degetele se încălzeau fremătând, totuşi, de dorinţa de-a fugi sau, dimpotrivă, de-a aştepta preţ de-un ”respiro” pe clapele reci ale pianului…
Cum şi degetele mele abia aşteptau să apese pe butonul aparatului de fotografiat, o clipă a fost de-ajuns pentru a imortaliza această imagine, a fetiţei care ţine cu mânuşi ziarul Ştirea, un ziar care poate fi partener tuturor celor care ne solicită să facem parte din viaţa lorPAG 6 7 recital 2 artistică, profesională, socială.
Urmărind nu numai fondul, ci şi forma spectacolului, am înţeles că, din păcate, etalarea tehnicii mânuirii clapelor nu s-a dorit a fi însoţită şi de tehnica desfăşurării unui spectacol, în intrinsecul cuvântului. Îmi place să cred că data viitoare, organizatorii vor găsi de cuviinţă să ceară şi părerea celor specializaţi în a „vinde” , ceva mai frumos „împachetat”, produsul muncii istovitoare depusă de artişti, oricare ar fi ei. Până atunci, pe site-ul www.ziarulstirea.ro puteţi viziona acest RECITAL PIAN care, preţ de o jumătate de oră a încântat auzul şi a emoţionat inimile celor care reuşesc să îşi mai găsească timp şi pentru cultură, artă.
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *