Uite cât ne costă şi „păpica” poliţiştilor comunitari din Slobozia!

Distribuie articolul:

* Cu precizarea că o astfel de sumă poate fi la fel de mare (sau de mică, după părerea beneficiarilor) şi-n celelalte localităţi ale judeţului, azi titrăm că „o masă caldă servită pe tură” pentru cei 44 de poliţiştii din Slobozia este asigurată contra a 1,8 miliarde de lei vechi.

Este lucru ştiut că Poliţia Locală (fosta Poliţie Comunitară) este o structură organizatorică subordonată primăriei, mai exact, subordonată numai primarului, oricare ar fi el. Întru susţinerea părerii că, în realitate, Poliţia Locală poate fi lesne un instrument în mâna primarului stă (des)consideraţia exprimată de doctorul Olaru,  cel care este, în acelaşi timp, şi directorul Spitalului, şi consilier local din partea PSD şi, în cazul de faţă, cel care l-a apostrofat pe domnul Abaza astfel: „ Consideraţi că este corect ca Poliţia Locală să facă acţiuni politice, de 1 Mai şi de 8 Martie să împânzească oraşul cu felicitări ale fostului primar Ionaşcu? Este ruşinos ce aţi făcut, iar eu în locul dumneavoastră, mi-aş fi dat demisia a doua zi”   Şi dacă aproape toţi cetăţenii ştiu că primaru’ are Poliţia Locală „la deştu’ ăl mic”, atunci când vine vorba despre cheltuielile cu-această structură, prea puţini ştiu că, bunăoară, salariaţii Poliţiei Locale au solicitat şi „Norma de hrană” şi că, deşi li s-a făcut acest hatâr, din cauză că prefectul Constantin n-a dat aviz de legalitate Hotărârii Consiliului Local al municipiului Slobozia, acum se caută soluţii pentru a se şterge „pata” de pe hârtiile oficial (i)legale. Prezent în şedinţa lunară a consilierilor locali, dl. Abaza, directorul Poliţiei Locale a municipiului Slobozia a ţinut să precizeze că „ Norma de hrană într-un an ar însemna 180.000 de lei. Abordarea acestei probleme privind norma de hrană în Bucureşti şi-n localităţile din ţară este de altă manieră. La noi Curtea de Conturi a considerat că este ilegală. Când este cazul se abordează legea în spiritul ei, când este cazul se abordează în litera ei. Demersul nostru se înscrie pe linia în care s-au făcut demersurile sindicatelor. Avem 52 de posturi, din care 8 posturi sunt vacante”   De precizat că întrucât hotărârea în ceea ce priveşte acordarea banilor pentru hrana poliţiştilor comunitari (da, schimbarea titulaturii nu i-a determinat pe cetăţeni să-i numească altfel) a fost emisă în vara anului trecut, mai exact în luna august 2012, aceasta a produs efecte, în sensul că în toate aceste luni care au trecut de-atunci salariaţii Poliţiei Locale Slobozia au „păpat” deja banii, iar acum prea puţin probabil să fie vreunul de acord că trebuie să-i returneze bugetului. Mai cu seamă că, în fond şi la urma-urmei, nu ei sunt vinovaţi că, înainte ca să se stabilească dacă e legal sau nu această alocaţie, nişte birocraţi au dat bun de plată pentru banii publici pretinşi de poliţiştii care par a considera normal ca ei să primească bani şi pentru hrană. Şi poate că nimeni nu s-ar opune în mod vehement unei alocaţii pentru păpica poliţiştilor dacă ar avea convingerea că atunci când se plâng că au „salarii de mizerie” purtătorii de uniforme plătite tot din banii publici ar ţine cont şi de toate aceste adiacente cheltuieli bugetare.

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Uite cât ne costă şi „păpica” poliţiştilor comunitari din Slobozia!

  1. Bun, hai ca astia mai sunt pe strada, mai vad o masina parcata pe trecerea de pietoni etc, dar aia de la Prefectura, ce fac frate !? ca au spor de hrana cat o pensie minima. Este revoltator.

  2. stimata doamna cand va deranjeaza muzica in cartierul rezidential in care locuiti intr-o casa modesta castigata din munca cinstita suna-ti la politia locala nu ? sau il sunati pe primar …
    si de ce tot insistati cu politia comunitara ? crede-ti ca sunte-ti mai interesanta ?

    1. Pentru Gogu

      Hop şi tu că-i fără bani, măi…gogule! Da’ să ştii că noi chiar am făcut casa din muncă mai mult decât cinstită, ştiut fiind că firma a montat sute de apometre şi centrale de apartament, banii fiind, deci, ai oamenilor, nu ai statului. Şi fiindcă n-am băgat mâna-n buzunarul nimănui ci am cerut un preţ pe care beneficiarii serviciilor noastre l-au acceptat, după 17 ani de business, iaca avem şi noi o vilă. Da-i plină Slobozia de vile, măi…dragă! Aşa că „mai încet cu pianul pe scări” cum zice o vorbă…Cât priveşte muzica din cartier, află şi tu măi…gogule că NU MĂ MAI DERANJEAZĂ fiindcă, de-a dracului, mi-am montat ferestre antifonate. Şi ia aminte ce-ţi spun acum. În multe din cazurile în care am chemat Poliţia considerând că aşa se procedează în orice ţară civilizată, am aflat ulterior că majoritatea poliţiştilor şi-au luat „atenţia” şi nici măcar un avertisment n-au dat. O adresă înaintată acum un an, în care ceream domnului Abaza să-mi spună câte amenzi au dat poliţiştii, A RĂMAS PÂNĂ AZI fără răspuns. Aşa că, după doi ani de chin, vecinii ăia de au declarat la Protecţia Mediului că pe ei nu-i deranjează muzica aia ce urlă aproape până dimineaţa, ora 4:00 fiind ora la care se opreşte chilomanul, vecinii ăia care la şedinţa de Asociaţie se plângeau că nu se pot odihni noaptea, vecinii ăia care consideră normal ca măsurarea decibelilor să se facă la ora 22:30, atunci când nici nu începe „deranjul” în Clubul de noapte, vecinii ăia care consideră normal ca măsurarea decibelilor să se facă având închise ferestrele (ca şi când noi, vara, trebuie să stăm cu ferestrele ferecate, inspirând nu aerul curat al nopţilor ci aer condiţionat), veciinii ăia n-au decât să-şi monteze şi ei încă un rând de ferestre, cu toţii demonstrând că nu suntem decât nişte rahaţi care se lasă călcaţi în picoare de cei care „fac legea” poate tocmai fiindcă-i au „la degetul mic” pe unii dintre poliţiştii pe umărul cărora plângi tu, măi…gogule. De ce te afectează pe tine articolul, pricepe şi-un prost. Ce nu pricepi tu e că eu n-am nimic cu Poliţia ci îmi fac meseria. Mai echidistanţ de-atât, zău dacă ar fi putut fi oricare dintre jurnalişti! Mai cu seamă că, în fapt, dialogul s-a purtat între Abaza şi Olaru.

  3. din cate stiu eu aceasta norma de hrana numita pe timpuri ordinul 50 emisa de emil bodnaras care consta atunci in alimente in natura cum ar fi carne zahar ulei etc pe care o primeau militarii deoarece ei nu locuiau la bloc si locuiauin baraci ,vagoane cfr(cate 2 familii intr-un vagon)si se mutau din garnizoana in garnizoana dupa cum o cereau legile militare,a
    fost apoi transformata de regimul ceausescu in echivalentul ei in banideoarece alimentele mergeau la export iar tiparnita de bani se putea porni oricand.De aceasta lege beneficiau pe langa militari si cei de la MI
    inclusiv cei de la penitenciare.Acum ea se aplica exemplu si la toti angajatii prefecturii de la sofer la portarpt ca apartin de M.A.I. Intrebarea este de ce la alte judete curtea de conturi spune ca legea se poate aplica si politistilor locali iar in ialomita nu. exista legi cedifera de la judet la judet?si de ce politistii din MI beneficiaaza de aceasta lege si cei locali nu.credeti ca au mai multa scoala decat cei locali? eu nu cred .dar cred ca cei din urma sunt mai eficienti .ii intalnim tot timpul pe strazi indiferent ca este vara ,iarna ,ploua s-au ninge . aratatimi si alti politisti de la MI care patruleaza pe strada pe jos nu cu masinile din dotare .stiti cine de fapt nu-i inghite pe cei locali? doar cei care nu au nici un bun simt fata de modul de convietuire
    intr-o comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *