Tu ştii ce mai face primarul tău? AZI, comuna Scînteia

Distribuie articolul:

 

Deşi la începutul anului 2013 am mai vorbit despre această primărie, revenim pe subiect deoarece, între timp, s-a votat bugetul pentru anul în curs, iar Scînteia face parte din rândul primăriilor cu unele dintre cele mai „interesante” obiective de investiţii, iar primăriţa, Ilie Georgeta, este unul dintre edilii ialomiţeni cu „mână largă”. În anul 2013, comuna Scînteia dispune de un buget de peste 34 miliarde lei vechi,  mai precis 33.411.000 RON. Cea mai mare parte a banilor se îndreaptă, şi de această dată, tot spre domeniul „Cultură, Sport, Religie”, pentru obiectivele „în continuare”, mai exact 360.000 RON pentru Baza Sportivă multifuncţională, şi alţi 600.000 RON pentru stadionul din comună. Trebuie să menţionăm că aceleaşi sume au fost acordate şi în anul 2012, tot pentru cele două „măreţe” proiecte, proiecte anuale ce îşi găsesc „păpica” în visteria primăriei, precum doi paraziţi. Şi nu sunt singurele proiecte ce an de an se regăsesc pe listele de investiţii, din aceeaşi categorie făcând parte şi „Sediu primărie”, obiectiv în care, numai în anul 2012, s-au investit 10 miliarde lei vechi, iar în acest an se vor scoate de la buget ALTE 10 miliarde lei vechi, dar nimic nu este mai important decât sediul mult visat al doamnei primar. Pe principiul „alţi bani, altă distracţie”, regăsim pe lista de obiective de investiţii şi căminul cultural din Scînteia, obiectiv pentru care s-a alocat suma de 1 miliard lei vechi. Dacă pentru latura recreativă a comunei s-a dispus cheltuirea unor sume exorbitante, pentru şcoala din comună, mai exact pentru împrejmuirea cu gard a şcolii, abia s-au găsit 6.000 RON. Dar cui îi trebuie gard la şcoală, când avem stadion şi cămin cultural nou, nu ?! Şi dacă la Slobozia, de ceva vreme se discută despre înfiinţarea unui Parc fotovoltaic, la Scînteia deja lucrurile s-au pus în mişcare, iar Consiliul local, împreună cu doamna primar Ilie Georgeta, au aprobat alocarea a 7 miliarde lei vechi, pentru începerea construcţiei unei „minunăţii” de parc fotovoltaic. În anul 2013, s-a mai alocat suma de 300.000 RON, pentru un alt obiectiv „în continuare”, program ce poartă denumirea generică „Program pietruire drumuri comunale şi trotuare” şi care, aparent, este cel mai de folos obiectiv de pe lista de investiţii, dacă ne gândim că nici investitorii nu prea se înghesuie pe uliţe pline de noroi, singurii cu ceva mai mult curaj a se avânta într-o comună medievală, fiind „tăietorii de panglici” care abia aşteaptă terminarea „măreţelor” proiecte, prilej cu care se vor lăsa pozaţi de către jurnalişti, mai ceva ca divele de la Hollywood.

Cristina Ghinea

                                                                                         


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Tu ştii ce mai face primarul tău? AZI, comuna Scînteia

  1. Articol nedocumentat si tendentios, pacat ca puteti mult mai mult decat atat. Ar putea primaria sa va angajeze Project Manager ca vad ca stiti foarte bine pe ce ar trebui cheltuiti banii!
    Nici protectia spam nu stie sa faca socoteli, asa ca se explica si articolul!

    1. Din puţul gândirii tale de „cititor” ai scos postarea asta… ce nu reprezintă decât o dovadă a laşităţii, de vreme ce n-ai curaj să-ţi afişezi numele??? ABSOLUT TOT ce s-a scris ESTE copie fidelă de pe răspunsul oferit de chiar primărie, măi…dragă! Cât priveşte protecţia spam, vezi că eşti nedocumentat -şi tu! – fiindcă NU eu administrez site-ul. Aşa că nu mă răneşte o atare prezumţie de vinovăţie. Dar, desigur, fiindcă plătesc acest serviciu o să-i cer responsabilului să îndrepte această anomalie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *