Trotuare amărâte şi canale urâte în faţa porţilor – mândria aleşilor!

Distribuie articolul:

Ca în toată perioada postdecembristă, cu câteva luni de zile înaintea fiecărei campanii electorale, conducerea de partid şi de stat scoate în faţa populaţiei informaţii menite a îi determina pe cei cu drept de vot, să le mai acorde încă un mandat.

E deja de notorietate că, în realitate, multe dintre promisiuni nu se vor transforma niciodată în fapte! Şi-acolo unde, totuşi, ele fi-vor îndeplinite, investiţiile sunt atât de nesemnificative, de amărâte, încât doar credulii (ca să nu zicem fraierii) se mai arată încântaţi de-aşa “realizări măreţe”! E lucru ştiut că primăriile stau cu mâna întinsă către bugetul aflat pe mâna preşedintelui de “judeţeană”, în cazul de faţă, a lui Victor Moraru. Pe cale de consecinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa atâta trâmbiţează în presa de partid despre lucrările de modernizare a drumurilor, încât nici n-avea cum să nu (ne) atragă atenţia.
Mai cu seamă că, aşa după cum se laudă CJI, printr-o hotărâre a consilierilor judeţeni, s-a şi aprobat repartizarea pe bugetele locale ale UAT-urilor din județ a 20.855.000 lei, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată destinate finanțării drumurilor județene și comunale pe anul 2019. Suma, în lei vechi, înseamnă peste 200 de MILIARDE, aşa că nu e deloc o sumă modică. Vreţi să ştiţi cum au “căprăruit” Moraru şi băieţii deştepţi din echipa constituită pentru implementarea proieGiurgeni primarctelor cu finanţare europeană, dar şi cu finanţare de la bugetul ţării?

În comuna Giurgeni, cea păstorită de aproape 24 de ani de primarul Dinu Valerică, au fost realizate și reparate trotuarele de pe străzile : ”22 Decembrie” și ”Pogoanele”, pe o singură latură, pe o lungime de peste un kilometru.
Valoarea proiectului a fost de 282.898 lei, din care:
– 200.000 lei, finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală ;
– 82.898 lei, sumă suportată de bugetul localității Giurgeni.

Vedeţi că suma nu e deloc una care să impresioneze! Cum spuneam, ne-a atras atenţia lauda de sine a preşedintelui Moraru, aşa că am aruncat şi noi o privire, măcar pesteGiurgeni fotografiile postate pe facebook.

Şi-am văzut ceea ce, iată, vă arătăm şi dvs.

Vedeţi că este un amărât de trotuar, da? Şi, altceva, ce mai vedeţi? Vedeţi, sperăm, şi că trotuarul este străjuit de acel şanţ menit a face ca, în timp ce plouă, apa să se scurgă astfel încât să nu se producă inundaţii, chipurile! De ce continuă românii să facă astfel de penibile lucrări? Cine crede că astfel de canale colectoare fi-vor altceva şi nu doar locuri insalubre în care bălteşte puţina apă (că, în Bărăgan, nici de plouat nu ne mai plouă cine ştie ce!) şi în care colcăie multele gunoaie aruncate de oamenii care trec pe lângă ele cu mare băgare de seamă ca nu cumva “să-şi frângă gâtul” ? Să mai vorbim despre felul în care circulă şi conducătorii auto? Să mai vorbim despre o grijă-n plus pe care astfel de lucrări o pun pe umerii mămicilor ai căror copiii nu mai sunt lăsaţi să se joace în faţa porţilor, şi din cauză că ar putea cădea în canal…? Nu mai vorbim, căci, la o adică, şi locuitorii comunei Giurgeni îşi au primarul pe care îl merită, iar noi nici măcar nu ne gândim să facem, cuiva, binele cu forţa!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *