Trei bărbați și 150 kg de pește

Distribuie articolul:

Jandarmii din cadrul patrulei de intervenție Slobozia ne-au transmis un Comunicat de presă potrivit căruia, urmare a unui control, au depistat trei bărbați care comercializau în zona Bazarului municipal, direct din portbagajul unei mașini, pește din speciile caras și crap novac.

„În timpul verificărilor, bărbații au precizat că au cumpărat 150 de kg de peşte la preţul de 4,50 lei, de la o cherhana din judeţul Tulcea și-l ofereau spre vânzare cu 10 lei/ kg peştele din specia caras şi 8 lei / kg de peştele din specia crap novac.

Jandarmii le-au întocmit celor trei bărbați de 33, 36 și 41 de ani din Slobozia,  actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută de art. 64, din O.G.23/2008, modificată prin Legea 187/2012, iar peștele a fost predat la Direcţia Sanitar Veterinară –Slobozia unde s-a dispus confiscarea şi denaturarea întregii cantităţi. Jandarmeria sfătuiește consumatorii produselor din pește, să le achiziționeze numai din centre autorizate și verificate igienico-sanitar.  Jandarmeria recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.”

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.