TRAFICUL DE PERSOANE – o problemă discutată şi la Slobozia

Distribuie articolul:

Asociația Eliberare, în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii la București și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional București organizează vineri, 21 februarie 2020, la Slobozia, evenimentul cu tema: ”Traficul de persoane: capacitare, identificare, referire”

Acest proiect s-a născut din nevoia pregătirii unui public mai larg cu privire la problema traficului de persoane, pentru o mai bună identificare a cazurilor de exploatare din comunitate. Ideea de a implica diferite categorii profesionale a pornit în urma consultărilor cu Ambasada Marii Britanii, Ambasada Statelor Unite ale Americii, precum și cu actori din societatea civilă și instituții ale statului.

Inițiatorii evenimentului de la Slobozia subliniază: ”Cunoscând importanța consilierilor școlari și  a profesorilor în educația elevilor, dorim să venim în sprijinul acestora oferindu-le informațiile necesare de care au nevoie atunci când se confruntă cu situații de  exploatare sexuală și trafic de persoane, punând la dispoziția acestora un întreg pachet de resurse care poate fi utilizat în munca cu tinerele generații. Asociația Eliberare organizează în întreaga țară sesiuni de formare cu privire la capacitarea, identificarea și referirea cazurilor de trafic de persoane destinate diferitelor categorii profesionale, tocmai pentru a crea împreună o mișcare socială împotriva traficului de persoane din România.” – Cristina Doboș, directorul de programe educaționale al Asociației eLiberare. Peste 35 consilieri educaționali vor participa la sesiunea de formare  care va avea loc în Slobozia, vineri, 21 februarie 2020 în intervalul 10:00-13:00,  la sediul CJRAE Slobozia din Str. Viilor nr. 61.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *