Trafic de persoane şi droguri avem şi în Ialomiţa, România. Şi Agenţii avem, dar…

Distribuie articolul:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Agenţia Naţională Antidrog nu prididesc a tipări şi a împrăştia „în rândul maselor largi populare” fel de fel de pliante, dar şi a difuza pe toate canalele fel de fel de spoturi/videoclipuri, toate cu îndemnuri menite, chipurile, a mai diminua din avântul pe care îl au flagelul drogurilor şi afacerea cu „carne vie”.  Şi-n timp ce ele, Agenţiile prea pline de „pile, cunoştinţe, relaţii” ale potentaţilor acestor vremuri „toacă” purcoi de bani publici (chiar proveniţi din fonduri europene), parcă în sfidarea victimelor din ce în ce mai multe, rezultatele muncii aşa-zişilor specialişti nu se văd decât pe hârtie, în „raportări măreţe” de genul acestui Comunicat de presă ce ne-a fost remis şi nouă.

„ În perioada 7 – 20 septembrie, se derulează campania naţională de informare şi prevenire „10 pentru siguranță”, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne. Poliția Română, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Agenţia Naţională Antidrog, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare și Prefecturilor, acționează integrat în unități de învățământ și locuri publice. Campania urmărește creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și profesorilor în vederea reducerii victimizării și protecției minorilor asupra pericolelor existente și a modului în care se pot proteja. În perioada 07-09.09.2019, instituțiile implicate au derulat activități de informare și prevenire în locuri publice, iar în perioada 10-20.09.2019 acțiunile acestor structuri se vor concentra în unitățile de învățământ din mediul rural și urban, din ciclul gimnazial și liceal. În acest context, vă rugăm să ne sprijiniți prin difuzarea către publicul larg a unor spoturi care conţin sfaturi şi recomandări destinate evitării victimizării minorilor sau ieșirii din traficsituația de trafic de persoane:

Campania „Distruge zidul indiferenţei!”:

Spot Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Vu7B_o-hCFk

Link descărcare materiale campanie: https://d.transfer.ro/transfer_ro-11sep-e43e328dd4800a2b.zip

Spot audio: https://d.transfer.ro/transfer_ro-11sep-505ef729563e.zip

Campania „Cere ajutor, nu cerși!”:

Spot Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=1r2gbub6qcQantidrog

Link descărcare spot:

https://d.transfer.ro/Cere_ajutor__nu_cersi__-_Spot-transfer_ro-11sep-dcbb39.avi

Campania „10 pentru Siguranță”:

Link descărcare 3 spoturi campanie: https://d.transfer.ro/transfer_ro-11sep-b6f6d13605c2f4.zipM A I

Cu acest prilej, vă informăm că Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane implementează în prezent campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale “Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit.”. Campania vizează prevenirea traficului de fiinţe umane în scopul exploatării sexuale, prin creşterea gradului de informare a persoanelor vulnerabile faţă de acest fenomen. În egală măsură, mesajul campaniei urmăreşte conştientizarea consumatorilor de servicii sexuale asupra importanţei reducerii cererii pentru aceste servicii, din perspectiva celor mai actuale studii şi rapoarte privind cauzele fenomenului traficul de persoane. Imaginea campaniei este cântăreaţa Ada Alexandra Moldovan (ADDA), care a moderat atât filmul documentar, cât şi spotul campaniei. Întrucât persoanele aflate în situaţie de risc au nevoie de o implicare consistentă a componentei media pentru a nu deveni victime, vă adresăm rugămintea de a ne sprijini în vederea difuzării către publicul larg a unui spot creat în acest sens (ne gândim inclusiv la mediul online), ce conţine mesaje, recomandări şi o linie TelVerde. Vă transmitem ataşat câteva informaţii privind campania (inclusiv câteva link-uri spre materialele audio-video realizate în cadrul acesteia) și un material informativ despre traficul de persoane (cerinţe esenţiale, clarificări pentru eliminarea confuziei între anumite noţiuni, rolul cererii). Vă invit, alături de noi, în lupta împotriva traficului de persoane” ne comunică, mândru de el, şeful Serviciului Cooperare Interinstituțională și Proiecte Naționale de Prevenire, domnul Marius Daniel Burcea.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *