Telefoane mobile vândute online, fără fiscalizarea veniturilor

Distribuie articolul:

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat o firmă cu sediul în București, prin intermediul căreia, în perioada 2019–2021, s-au vândut online telefoane mobile de ultimă generație și s-au obținut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fără a fi înregistrate și declarate.

Astfel, reprezentanții firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată (TVA), impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente.

Pentru asigurarea recuperãrii prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală.
În cadrul controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au constatat cã reprezentanții firmei livrau personal în București și vindeau telefoanele direct din portbagajul mașinii.

În țarã au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identități fictive.

Inspectorii DGAF au constatat cã nu se desfășura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.
Pentru disimularea legalității comercializării, produsele erau livrate cu opțiunea de verificare a coletului la livrare și erau însoțite de înscrisuri cu aparență de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale și de garanția produsului.
Mai mult, firma era inactivă și accepta plăți doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale.
Verificãrile vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor.
Direcția Generalã Antifraudă Fiscalã recomandă tuturor comercianților, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure cã au achitat toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *