„Sunteţi penibili! Nu aveţi habar…”

Distribuie articolul:

Asta le-a spus doctorul Tron colegilor lui din Consiliul local al municipiului Slobozia. Cum de-a ajuns doctorul să li se adreseze astfel? Alocarea banilor publici pentru funcţionarea cabinetelor medicale din cadrul unităţilor de învăţământ l-a necăjit pe doctor şi, pe care le consecinţă, l-a determinat să zică: „ Cu privire la proiectul privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi cel privind execuţia bugetară, v-am mai spus o dată, dar vă mai spun şi dvs., nu am văzut că s-a făcut o investiţie în domeniul sănătăţii”. Nemulţumit de răspunsul oferit de Alexandru Stoica, primarul care „a aruncat pisica” şi-a ţinut să precizeze că „Nu avem voie. Sănătatea este la Consiliul Judeţean ”, doctorul s-a înfuriat şi i-a replicat edilului-şef: „ Dumneavoastră nu ştiţi că avem nişte cabinete medicale şcolare? Administrarea acestora se face de către Primărie! Acolo nu aţi făcut nici o investiţie. La Poliţia Locală faceţi rectificare bugetară în fiecare lună, iar la sănătate, cabinetele medicale sunt sub orice critică. Nu s-a mai făcut igienizare, nu s-a făcut dotare, nu se dau materiale, nu se dau medicamente. Medicii se duc acolo degeaba, nu au ce să facă. Parcă dvs. nu aţi trăi în oraşul acesta, nu ştiţi ce este sănătatea. De Policlinica cu Plată v-aţi bătut joc! În viitor se va pune bază pe medicina primară şi medicina de ambulatoriu care este în mâna Primăriei. Consiliul Judeţean are Spitalul, nu are cabinetele medicale din şcoli. Municipiul Slobozia nu are nici un Centru de sănătate, cu permanenţă” . În maniera-i zeflemitoare, primarul i-a replicat: Nici un medic de la cabinetele şcolare nu a cerut nimic!”, iar, viceprimarul Cezar, spre surprinderea PNL-iştilor, i s-a alăturat primarului şi, simţindu-se „pe val” a ţinut să precizeze că : „ Trebuie să vă spun nişte lucruri. Cabinetele medicale din şcoli sunt ale Inspectoratului Şcolar Ialomiţa. Banii pentru personalul medical sunt daţi de DSP prin noi. Eu coordonez SPAS care plăteşte…”. Au mai urmat scurte replici, şi de-o parte şi de cealaltă, discuţia culminând cu pronunţarea verdictului, doctorul Tron încheind apoteotic discuţia zicând : „ Sunteţi penibili. Nu aveţi habar!”

Cât bănet cheltuie (fie şi prin intermediul DSP Ialomiţa!) în fiecare an, acest Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS), pentru funcţionarea cabinetelor medicale din unităţile de învăţământ, viceprimarul Cezar nu venise pregătit să le spună consilierilor. Şi nici în gentuţă n-avea o agendă plină cu statistici gata de folosit, la o adică!

Nu-i nimic, după încheierea anului bugetar, promitem să scriem întrebări menite a ne lămuri cine, cât, pentru care cabinet din cadrul cărei unităţi de învăţământ…   


Distribuie articolul:

5 thoughts on “„Sunteţi penibili! Nu aveţi habar…”

  1. Pai normal ca dl primar aloca lunar bani Politiei locale, altfel cum ar veni dl. Abaza sa-l pazeasca la sedintele de consiliu local? In ceea ce priveste sanatatea…multi dintre cei din consiliu au probleme doar cu circumvolutiunile…in rest,clinic sanatos!

  2. Domnule primar , tin sa te anunt ca lucrez in cabinet medical scolar de vreo 17 ani si pana acum nu a fost atat de groaznic . Ni s-au dat medicamente cu foarte mare intarziere, cadre medicale sunt din ce in ce mai putine , desi avem referate in care cerem sa angajeze cadre ca nu mai facem fata programului si trimisului de colo -colo cum i se nazare fiecarui director , nu se face nimic in acest sens. Nu angajeaza personal din motive numai de ei stiute. Doctorii au cate 5-6 locatii in care trebuie sa ajunga{ tin sa mentionez ca sunt doar 3 la numar } teoretic zilnic…oare cum pot? Cum crede primaria ca se poate?
    Asistentii sunt sub numarul normat de OMS….sa nu mai spun ca nu putem sa ne luam nici o zi liberea sau concediu in timpul anului scolar ca nu are cine sa ne inlocuiasca, sambetele si duminicile lucrate nu ni se platesc cica sa ne luam liber….CAND? Ce se va intampla daca Doamne fereste se va intampla vreun incident major in scoli sau gradinite ? Cine va raspunde ? PRIMARUL….sau cadrele medicale?

  3. Inainte de tot, ar trebui sa se faca cateun control la aceste cabinete medicale, pe care le tot ridicati in slavi..ca sunt mai mult goale..decat cu personal…
    DSP ul sa dea bani pentru aceste cabinete… informati-va stimabili, inainte de aruncare de vorbe!!!

  4. Draga domnule CETATEAN, sunt inchise deoarece nu exista personal medical angajat pentru aceste cabinete, iar cel existent este trimis si pentru alte servicii. Credema ca programul se respecta foarte strict acolo unde exista personal si suntem foarte controlati ….pentru control primaria a gasit bani sa angajeze personal….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *