Studenţii au întrebări, dar şi propuneri, soluţii!

Distribuie articolul:

COMUNICAT DE PRESĂ
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Studenţilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) îşi propune să aducă în atenţia opiniei publice şi a factorilor decizionali obiectivele studenţilor pentru viitorul României. Astfel, pe lângă o campania de consultare a studenţilor cu titlul „Sunt student şi reprezint viitorul”, unde aceştia sunt invitaţi să răspundă la întrebarea „Cum arată România viitorului tău?”, ANOSR a analizat programul de guvernare propus de actualul guvern desemnat şi a formulat o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea acestuia, apreciind faptul că, în prezent, obiectivele propuse în domeniile educaţie şi tineret sunt superficial formulate, insuficiente şi nu acoperă toate nevoile urgente ale acestor domenii.
Astfel, reprezentanţii studenţilor percep drept neoportun faptul că printre cele 10 priorităţi ale acestui program, una singură face referire la domeniul educaţional şi aceasta este plasată, poate nu întâmplător, în coada listei, considerând absolut necesară introducerea unei noi priorităţi care să vorbească despre promovarea unor politici de echitate şi acces în învăţământul românesc, în încercarea de a se asigura accesul neîngrădit la educaţie tuturor categoriilor sociale, sprijinind în mod deosebit elevii şi studenţii care provin din medii defavorizate.
De asemenea, ANOSR consideră necesară dezvoltarea unui program de guvernare mai complex, care să conţină mai multe obiective punctuale ce au legătură directă cu domeniile educaţie şi tineret. Pentru că suntem convinşi că studenţii reprezintă viitorul acestei ţări, ne dorim ca implicarea acestora în construirea unei Românii pe placul lor trebuie să fie una activă şi constantă, astfel că invităm toţi studenţii din România să intre pe pagina de Facebook ANOSR şi să ne transmită gândurile lor cu ocazia Zilei Internaţionale a Studenţilor şi răspunsurile lor la întrebarea „Cum arată România viitorului tău?”, folosim hashtagul #reprezintviitorul.
Ziua Internaţională a Studenţilor este un prilej de reflecţie pentru viitorul nostru. Cu atât mai mult cu cât astăzi în România va fi votat un nou guvern, ne dorim ca studenţii să se gândească preţ de câteva minute la viitorul lor şi să ne transmită ideile şi viziunea lor. Reprezentăm viitorul, dar suntem obligaţi să ne şi implicăm activ în construirea acestuia. Programul de guvernare propus de guvernul Cioloş este unul superficial, redactat în grabă, căruia îi scapă din vedere multe aspecte importante. De aceea am redactat o serie de propuneri prin care dorim să ne asigurăm că educaţia şi tineretul vor fi priorităţi fundamentale pentru acest guvern şi că putem spera la un viitor pe care îl merităm.” – Vlad D. Cherecheş, preşedinte ANOSR.

***


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *