Starea Agriculturii, la zi!

Distribuie articolul:

 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că, la data de 29 aprilie 2013, starea de vegetaţie a culturilor agricole se prezintă după cum urmează:
Culturile însămânţate în toamna anului 2012
Suprafaţa totală însămânţată în toamnă a fost de 2.737.761 ha, neconstatându-se apariţia unor atacuri masive de boli la aceste culturi. Din suprafaţa totală însămânţată în toamnă, 301.850 ha au fost cultivate cu rapiţă.
Starea de vegetaţie a culturilor în primăvară
În zonele din sudul ţării, grâul este în faza de preburduf sau formare a burdufului, iar orzul se află în faza de preînspicare.
Temperaturile ridicate din ultima perioadă au grăbit înfloritul rapiţei în detrimentul ramificaţiei şi a aparatului vegetativ.
Starea culturilor de toamnă este bună, cu creşteri semnificative faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Se monitorizează evoluţia indicatorilor climatici în perioada următoare.
Culturile însămânţate în primăvara anului 2013
Suprafaţa programată: 5.143.651 ha
Suprafaţa realizată la data de 23 aprilie 2013: 1.655.492 ha
La porumb, acolo unde însămânţatul s-a realizat înainte de precipitaţiile căzute, cultura a răsărit fiind în faza de 2 frunze adevărate.
Floarea-soarelui se găseşte în faza de răsărire, de formare a cotiledoanelor.
Plantaţiile pomicole se află în diferite faze de înflorire şi înfrunzire, variind de la o zonă la alta şi de la o specia la alta.
Vita de vie este în faza înmugurire.
La această dată rezerva de umiditate accesibilă plantelor din profilul de sol 0-100 cm se situează în limite satisfăcătoare şi apropiate de optim în majoritatea zonelor de cultură. De asemenea, se continuă semănatul culturilor de primăvară, fertilizarea cerealelor de toamnă şi lucrările de întreţinere la culturile de câmp, pomi şi vie.
Operatorii de pe piaţă estimează producţii mai bune în cazul cerealelor, comparativ cu balanţa anului trecut.


Distribuie articolul:

One thought on “Starea Agriculturii, la zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *