Spitalul din Slobozia îi evidenţiază pe cei care au grijă de ochii noştri

Distribuie articolul:

Potrivit informaţiilor oferite chiar pe pagina de facebook a unităţii medicale în compartimentul Oftalmologie al Spitalului Județean de Urgență Slobozia vă așteaptă medici pregătiți în centre universitare de renume, absolvență ai Universității de Medicină și Farmacie, specialişti cu experiență profesională căpătată în spitale universitare din Franța și Anglia. Medicii au competențe în chirurgia modernă prin facoemulsificare a cataractei precum și în chirurgia glaucomului și a pleoapei.

DOTĂRI lăudabile

Compartimentul Oftalmologie dispune de echipamente ultramoderne pentru efectuarea operațiilor de cataractă, ceea ce permite realizarea chirurgiei cu anestezie locală, fără incizii mari și fără suturi, cu recuperarea rapidă postoperator. Aparatura LASER de ultimă generație conferă posibilitatea tratamentului neinvaziv al glaucomului cronic și acut, și al cataractei secundare ( opacifierea de capsulă posterioară).
În cadrul spitalului se pot diagnostica și trata afecțiuni oculare precum degenerescența maculară legată de vârstă, edemul macular diabetic și ocluzia venoasă retiniană.

Datorită achiziţiilor de echipamente medicale, conducerea Spitalului Județean de Urgență SLobozia se poate mândri spunând că dispune de tomograf în coerența optică ( OCT ) pentru investigarea computerizată, neinvazivă și neiradiantă a retinei. Trebuie spus, de asemenea, că în Secţia de Oftalmologie a spitalului se realizează și screening-ul glaucomului, retinopatiei diabetice și a patologiei de nerv optic. Măsurarea tensiunii intraoculare se realizează cu tonometru non-contact iar capul vizual se testează prin perimetrie automatizată sau Goldmann.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *