Spitalul de Urgenţă Slobozia are un nou director

De data aceasta managerul nu mai este economist, ci medic. Violeta Şapira, director spitalspecialista în neurologie a fost declarată câştigătoarea concursului desfăşurat pentru ocuparea postului de mare răspundere, mai cu seamă că vorbim despre nevoi stringente ale cetăţenilor bolnavi. În principiu, domnia-sa va ocupa aceasta funcţie pe o perioadă de 3 ani. Asta, desigur, dacă nu intervine ceva, cineva, funcţia fiind una cât de poate de politizată. E-adevărat că, întrebată fiind, doamna director a declarat în faţa jurnaliştilor că nu este membru de partid. Dar la fel de adevărat este şi că nici nu trebuie să fie, câtă vreme respectă strategiile puse la cale de către onor conducerea Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Transparenţă. Şi purtător de cuvânt!

Cei care au aflat din presa locală despre controalele desfăşurate la acest spital, s-au arătat miraţi de faptul că nici unuia dintre foştii „băieţi deştepţi” nu i s-a întâmplat mare lucru, în afară de înlocuirea din funcţia de manager, sancţiuni aplicate lui Olaru şi, recent, şi lui Berbece. Nu însă şi lui Zamfir. Vasile Zamfir. Cei care ştiu că fostul director Olaru, dar şi juristul Zamfir, sunt consilieri locali şi că, datorită apartenenţei politice, deşi ar fi putut să-i sancţioneze, conducerea PSD a preferat să-i menajeze, sigur că s-au arătat indignaţi de un aşa comportament de tagmă. Mai ales când Vasile Silvian Ciupercă „tună şi fulgeră” ori de câte ori cineva îndrăzneşte a cârcoti la adresa cinstei şi corectitudinii lui, ca „tătucă” al PSD-iştilor care decid nu numai bugetul Spitalului, ci şi numirea directorilor.
Vă amintiţi, sper, că în urmă cu puţin timp, în aceeaşi zi în care procurorii DNA au descins în birourile CJI, dar şi în casa lui Ciupercă, mascaţii au intrat şi în Spitalul condus de Adrian Berbece, ocazie cu care au ridicat ceva documente de achiziţii, despre care noi, aici, în ziarul Ştirea am tot scris, precum şi raportul întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi cel al Camerei de Conturi Ialomiţa. Reamintindu-ne şi noi şi profitând de ocazie că jurnaliştii au fost invitaţi la conferinţa de presă spre a li se prezenta noul manager al spitalului, am rugat-o pe doamna doctor Violeta Şapira să ţină cont de doleanţa noastră vizând desemnarea unui purtător de cuvânt şi, desigur, vizând transparenţa decizională şi executivă în ceea ce priveşte cheltuirea banilor alocaţi spitalului. Nu mai contează dacă doamna doctor ştia sau nu că atât Olaru, cât şi Berbec au ţinut ca ei să fie şi purtători de cuvânt, în timp ce erau directori. Contează că a părut că a înţeles cam în ce constă interesul presei, în ceea ce priveşte activitatea acestei unităţi spitaliceşti de talie judeţeană. În eventualitatea în care, totuşi, nu a înţeles o rog să acceseze site-ul spitalului spre a vizualiza ce „antice şi de demult” sunt informaţiile postate acolo. Şi dacă de pe site-ul acela, dumneaei poate afla cum arată prezentul în ceea ce priveşte activitatea spitalului, atunci spital dir altulînseamnă că avem noi o problemă de percepţie… Cum, în cei 17 ani de presă, nici unul dintre directorii care s-au perindat pe la cârma acestui spital nu se poate plânge că nu le-am acordat perioadă de graţie până ce i-am deranjat cu întrebări (im)pertinente, mi-aş dori ca nici noul director al spitalului să înţeleagă că beneficiază de o perioadă de acomodare, dar, după ce consider că „a întrat în pâine”, mi-aş dori să ne poată răspunde la întrebări ce vizează chiar serviciile prestate către populaţie, nu numai achiziţiile şi lucră(tu)rile alea, pe care încă le mai cercetează DNA şi, nu în ultimul rând, Curtea de Conturi a României…
IONICA GHINEA

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *