Spitalul de Urgenţă din Slobozia – o nouă reuşită

Distribuie articolul:

În premieră, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-a realizat o nouă performanță chirurgicală, de-această dată din domeniul chirurgiei oncologice minim-invazive.

O echipă mixtă ( Urolog-Dr. Picu George Marian, Chirurg-Dr.Tuhari Tudor, ATI-Dr.Hedeș Adriana) alături de personalul calificat al Blocului Operator și Serviciului ATI (As.Med Craia Lucica, As.Med Crăciun Nicoleta, As.Med Drăgan Violeta) a făcut posibilă extragerea radicală a unui rinichi transformat tumoral. Din păcate astfel de cazuri ar fi necesitat transferul într-un spital universitar, dar cu influxul de medici specialiști competenți și instruiți în chirurgie oncologică și de asemenea investițiile recente în aparatură de ultimă generație, aceste patologii pot fi tratate cu succes în Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
Intervenția a fost una de dificultate ridicată, durând 4 ore, de asemenea punând probleme deosebite echipei de anestezie. Toate acestea au fost surmontate cu succes datorită bunei colaborări și mai ales coordonarea exemplară între echipele implicate.

Chirurgia minim-invazivă

Chirurgia minim-invazivă a făcut posibilă recuperarea rapidă după o intervenție majoră – Nefrectomie Radicală Laparoscopică.
„Menționăm că ne putem adresa majorității patologiilor oncologice abdominale, gineco-oncologice, patologiei tumorală urologică, beneficiind de dispozitive de ultimă generație pentru realizarea acestor operații: Laparoscopie tridimensională ( 3D), dispozitive de sutură mecanică endoscopică, dispozitive de sigilare vasculară și disecție cu ultrasunete” precizează conducerea spitalului, managerul Mariana Iancu demonstrând că înţelege că pentru a statornici medicii trebuie să le ofere aparatură, în primul rând!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *