Situaţii de urgenţă rezolvate prompt de către „SALVATORI”

Distribuie articolul:

* 20 de misiuni de răspuns la apelurile cetățenilor în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile din cursul zilei de ieri.

Majoritatea cazurilor au fost soluționate la nivelul Comandamentului de iarnă și au făcut referire la cetățeni aflați în autoturisme pe drumurile județene, care nu au mai putut înainta pe carosabil din cauza cantităților de zăpadă depuse ca urmare a vântului puternic. Dintre acestea, menționăm cazul unui tir derapat între municipiul Fetești și Movila care a blocat circulația pe tronsonul de drum vreme de cca. 2 ore, formând înapoia lui o coloană de aproximativ 20 de mașini. De asemenea, în cursul după-amiezii, o ambulanță privată care transporta 3 persoane care necesitau dializă a solicitat sprijin pentru a-și continua deplasarea între satele Iazu și Smirna. În această dimineață, două microbuze care transportau 10 persoane au avut 1nevoie de ajutor pentru a înainta în trafic.

Majoritatea cazurilor au fost soluționate cu utilaje de la Secțiile de Drumuri Naționale și Județene. La toate solicitările  medicale ambulanțele au ajuns fără intervenția altor forțe în sprijin, cu excepția unui caz din comuna Cocora, unde, preventiv, Ambulanța SAJ a fost însoțită de autofreza de la Detașamentul Slobozia pentru preluarea și acordarea îngrijilor medicale unui bărbat în vârstă de 80 de ani. De asemenea, cu ajutorul unui vehicul de teren din cadrul ISU Ialomița, un autoturism cu două persoane a fost tractat și repus pe carosabil pe raza comunei Ciulnița, satul Ghimpați. Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea celor implicaţi – victime şi salvatori deopotrivă, facem apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicaţiile personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *