Senatoarea Boancă cere CJI să-l demită pe directorul Spitalului Judeţean

Distribuie articolul:

Spitalul de Urgenţă Slobozia, cel mai mare spital din judeţul Ialomiţa, îl are drept manager pe Liviu Patrichi. După ce a condus Spitalul Municipal Feteşti, cu acceptul conducerii Consiliului Judeţean, Patrichi a fost numit manager. Deoarece, CJI are potenţial politico-administrativ în accesarea fondurilor Uniunii Europene, pe segmentul reabilitării unităţilor spitaliceşti, proiectele vizând investiţiile în unitatea spitalicească de talie judeţeană nu s-au lăsat aşteptate. Despre începutul şi derularea celor 4 proiecte finanţate de către UE via CJI, ziarul Ştirea a tot publicat articole. Invitat în emisiunile studioului video al redacţie, nu o dată, Marian Pavel – preşedintele CJI – a prezentat, pe larg, stadiul lucrărilor şi, nu în ultimul rând, obiectivele finanţărilor pentru modernizarea Spitalului.

Ce i s-a năzărit senatoarei…?

Rodica Boancă a fost aleasă pe listele Partidului AUR. Ştim cum s-a întâmplat de-a ajuns AUR în graţiile cetăţenilor judeţului Ialomiţa. Sătui să nu se schimbe nimic, oamenii au ajuns la concluzia că trebuie schimbat regimul PSD. Şi pentru că nici în PNL nu mai aveau încredere, iar PMP şi ALDE n-aveau „vână” să scoată judeţul la liman, deoarece pe panoplia cu partide a apărut AUR, oamenii şi-au zic că mai rău de-atâta n-are cum să fie dacă votează cu-această nouă formaţiune politică.

Şi-aşa au votat, AUR a intrat în Parlament, iar Rodica Boancă s-a trezit senatoare.

Convinsă fiind că „poleiala” A(i)UR- ită poate „lua ochii” multora dintre concetăţenii ei, Rodica Boancă a început să se dezlănţuie, de ţi-e şi frică să mai deschizi frigiderul, ca nu cumva să apară Boancă, şi să înceapă tirada depre „blestemăţiile” pe care, cică, le fac cei aflaţi la Putere. Că, de! AUR nu e la Putere, dar ar vrea! Cum dorinţa o înfierbântă pe Rodica Boancă (la fel de mult ca pe George Simion şi toţi băieţii „descurcăreţi” care „s-au aranjat” în funcţii bine plătite!), ca să se „răcorească”,  madam Boancă a ales să iasă pe reţea şi să dea cu gura. La reţeaua de socializare ne referim, desigur! Aşa se face că nu e zi lăsată de la Dumnezeu să n-o vedem pe doamna făcând, fie un live, fie un selfie, fie un comentariu la un comentariu…De curând, senatoarea AUR a transmis, live, către CJI, solicitarea de DEMITERE a directorului spitalului. Pe motiv că medicii sunt prea puţini, că bolnavii nu sunt trataţi aşa cum ar trebui, că la ea au ajuns foarte multe sesizări, nici una, nici două, madam Boancă cere demiterea directorului.  Ca şi când ar fi ceva de laudă, nicidecum ceva de acuzat, cu referire la directorul Spitalului, madam Boancă spune „cu guriţa ei”: „personal nu-l cunosc”. Iar noi, când am auzit asta, dincolo de faptul că ne-am şi imaginat cu ar fi (fost) să-l cunoască impersonal, ne-am întrebat: Oare, DE CE NU a vrut doamna Boancă să discute, mai întâi cu managerul, şi-abia apoi cu cetăţenii, despre PROBLEMELE din spital? Imediat ce ne-a „plesnit” această întrebare (retorică), aproape că nici n-am mai pritocit pe celelalte – multe – probleme supuse oprobriului public, de către senatoarea AUR. Iar pentru faptul că ’mneaei, nu numai că nu desfăşoară conferinţe de presă (deoarece crede că facebook a ajutat-o să ajungă senatoare, nu presa!), dar are şi tupeul de a desconsidera/persifla jurnaliştii, am lăsat-o în …reţeaua ei şi le-am cerut încriminaţilor să comenteze.

Preşedintele Marian Pavel zice…

„ (…) e modul ei de a face politică. N-am ce să comentez la ce cere doamna Boancă. Oficial, mie, personal, nu mi-a spus nimic, c-ar avea vreo nemulţumire. Deşi ne-am văzut joi, când am aniversat 30 de ani de administraţie. A fost acolo. Chiar m-a felicitat. Şi i-a plăcut foarte mult evenimentul! Şi era acolo şi directorul Patrichi. Nu ne-a spus niciunuia dintre noi, c-ar avea vreo nemulţumire pe ceea ce înseamnă activitatea managerului Spitalului Judeţean. (…) Eu am discuţii periodice cu managerul Spitalului. Liviu Patrichi este managerul spitalului. Spitalul Judeţean are şi un director medical, fiecare având atribuţiile separate. Ceea ce înseamnă activitatea managerului, de-a găsi soluţii de finanţare, în perioada în care scad internările, din cauză că nu se mai pot presta anumite servicii medicale, deoarece activitatea spitalului se retrânge datorită/din cauza lucrărilor ce se derulează acolo, pe cele patru proiecte mari de investiţii în incinta spitalului. Din punctul acesta de vedere, n-am ce să-i reproşez lui Liviu Patrichi. Vizavi de atitudinea unor medici, atitudinea unor asistente, vă spun că nu am mai avut reclamaţii, de genul că sunt lăsaţi cetăţenii să aştepte, că li se vorbeşte pe un ton neadecvat, şi-alte cheltii de acest fel! (…) Eu am avut, acum vreo trei luni, o întâlnire cu mai mulţi medici, cu care am stat de vorbă. Urmează să mai am. Sunt preocupări, şi-ale mele, şi-ale managerului Patrichi, în a păstra şi a aduce alţi medici aici. Dar nu numai de noi depinde! Depinde, să le dăm case, depinde de ce le oferă oraşul, şi-aşa mai departe! (…) Sunt acum, în spital, medici tineri. E dr. Toma, e dr. Gramaticu, dr. Tuhari, dr. Malincenco, toţi oameni care sunt ok. (…) Şi eu am fost în Opoziţie şi ştiu ce înseamnă…De la doamna Boancă, dacă vrea, cu tot respectul o aştept la discuţii să găsim soluţii!”      

Directorul Patrichi zice şi el…   

„ (…) Nu am nici o problemă dacă vrea să facă, punctual, nişte observaţii, să le aducă la cunoştinţă într-o discuţie directă sau publică. (…) Ne-am întâlnit de curând la CJI, la aniversare, da! (…) Până acum, o singură dată a avut o intervenţie publică, pe un caz…! I-am răspuns la întrebări, cu celeritate, iar după aceea a mers tot pe pagina de facebook şi (…) Sunt deschis oricărei abordări de acest gen, atâta timp cât stabilim nişte criterii transparente şi corecte, de măsurare a unui indicator care să măsoare eficienţa managementului. Aşa, păreri personale şi opinii, putem avea…!”

Rodica Boancă DIXIT

„Directorul Spitalului Județean Ialomița, numit de PSD, este o catastrofă! Cer Președintelui Consiliului Județean Ialomița să îl demită de urgență! Din cauza incompetenței lui, Spitalul Județean de Urgență Slobozia riscă să primească mai puțini bani de la buget deoarece este foarte probabil să fie declasat de la Categoria III la Categoria IV.”

Rodica Boancă a identificat posibilitarea cea mai facilă de a face politică, înţelege orice om neînregimentat politic sau care nu este atât de credul încât să-şi facă iluzii că AŞA se „tratează” problemele politico-administrative ale Ţării: făcând un live pe facebook, şi-amestecând lucrurile într-un amalgam de…să nu se mai distingă „bobul de neghină”!

Ce nu înţelege doamna senator este aplombul cu care, unii dintre cetăţenii care nu se lasă orbiţi de „strălucirea” AUR-ului, sunt de părere că Rodica Boancă ar cam trebui să ne spună pe ce şi pentru ce cheltuie ’mneaei peste 10.000 de Euro, pe fiecare lună. Da, vreo 600 de milioane lei vechi primeşte doamna senator din visteria Statului. Iar ŞASE SUTE DE MILIOANE lei vechi, lună de lună, sunt bani, nu glumă, nu credeţi? Pentru ca întrebarea să nu i se pară doamnei Boancă a avea izvorul în vreo frustrare, îi transmitem că este una retorică, fapt pentru care noi nu aşteptăm nici un răspuns de la domnia-sa. Că, la o adică, dacă am fi vrut s-o gratulăm cu mai multă atenţie, numele ei ar fi fost „tăvălit” mai des prin cerneala tipografică!

IONICA GHINEA                   


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.