Şefa PAID, în vizită de lucru la CJI

Distribuie articolul:

* PAID este o „structură” care, cică, se pre(a)ocupă de ASIGURAREA LOCUINȚELOR din România, împotriva dezastrelor, adică INUNDAȚII, CUTREMURE și-alte nenorociri.

Doar una din cinci locuinţe din România este asigurată împotriva dezastrelor naturale.

A spus-o chiar Nina Radu, CEO al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID România), atunci când, participând la conferinţa „From City to Smart City” a trebuit să prezinte starea de fapt a asigurărilor.

Potrivit AGERPRES, Nicoleta Radu a glăsuit, cu candoare, ca şi când… „ nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”. Ba chiar, cu un tupeu revoltător, doamna „a aruncat pisica moartă” în ograda Statului, zicând: „Legea noastră, din păcate, funcţionează în baza unui parteneriat public – privat şi aici trebuie să vă spun cu oarecare tristeţe că acest parteneriat nu a funcţionat niciodată, de zece ani.  În ciuda eforturilor pe care noi le-am făcut de-a lungul acestor zece ani, faptul că celălalt partener, respectiv statul, nu a acordat atenţie acestui aspect, ne-a condus ca, în momentul de faţă să avem asigurate în România doar una din cinci locuinţe împotriva dezastrelor naturale. Din 9,1 milioane de locuinţe câte există în România în momentul de faţă, doar 1,7 milioane sunt asigurate (…)”

Vă întrebaţi cât tupeu are madam Nina Radu (fostă nevastă a lui Marian Neacșu) să vină după vreo zece ani de când „îşi face veacul” (unii zic că şi avere, dar de Declaraţie ne vom ocupa altădată!) în fruntea PAID – loc de muncă foarte bine plătit?

Vă întrebaţi chiar cine-i Nina Radu şi ce caută la CJI? Marian Pavel – preşedintele CJI zice că „PAID desfășoară o campanie de informare, atât la nivel național, sub forma unui mesaj public, dar mai ales la nivel teritorial, in parteneriat cu autoritățile publice locale, cu privire la importanța asigurării obligatorie a locuințelor.  În acest context, alături de colegii din consiliul județean, de domnul prefect al județului, Mihai Tănăsescu, de domnul primar al municipiului Slobozia, Dragoș Soare și de domnul deputat Ştefan Muşoiu, am urmărit cu interes obiectivele programului și am stabilit, împreună, soluții pentru viitor. Cu peste 80% din locuințele din România neasigurate, în situația în care este un lucru cunoscut că țara noastră are o largă expunere la riscuri precum cutremure, inundații sau alunecări de teren, în România există o nevoie acută de informare cu privire la responsabilitățile care îi revin, din acest punct de vedere, fiecărui proprietar. Mi-am arătat deschiderea în a sprijini această campanie și să nu uităm,niciodată, că este mai ușor să prevenim decât să tratăm!

Cine este Nina Radu?

Dacă (mai) interesează pe cineva, noi reamintim.

Şefa PAID a fost consilier județean pe vremea PD-L…! Apoi, căsătorindu-se cu Marian Neacșu, mahărul PSD-ist poziţionat strategic de-a dreapta lui Liviu Dragnea, femeiușca a putut ocupa înalta funcție de șefă a PAID. N-a trecut mult de la urcarea pe tronul PAID, că soția deputatului a şi fost „încondeiată” în presa vremii,  că a fost numită ilegal în fruntea PAID România, de unde încasează lunar mii de euro.

Sub „directa coordonare” a doamnei Radu, un timp, PAID a făcut niscaiva publicitate „agresivă” în presa centrală. Apoi, ecoul OBLIGATIVITĂȚII de a fi asigurate locuințele s-a stins. Și anii au trecut, și salariul ’mneaei a tot crescut, iar madama… cine știe ce-a făcut? Noi, nu știm. Știm doar că zilele trecute a venit ca să se vadă cu autoritățile publice.

În ce constă CAMPANIA, vom vedea, desigur, pe parcursul desfăşurării ei. Dacă şi numai dacă doamna Radu va şi binevoi a se întâlni cu jurnaliştii dornici a îi adresa oarece întrebări legate de „rezultatele măreţe” în atâta amar de vreme de când este şefa PAID! Că pe noi nu a reuşit decât să ne uimească şi, totodată, să ne intrige tupeul doamnei de a considera că „Autorităţile locale au datoria de a informa publicul cu privire la asigurările de locuinţă obligatorii”.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.