Şcoala din comuna Sălcioara se prezintă!

Distribuie articolul:

Iar, noi, deoarece ne place ideea de a fi informaţi chiar de către cei care conduc instituţia statului, ne grăbim să popularizăm şi astfel de evenimente, pe care, străduindu-ne să nu fim cârcotaşi, iată, le  considerăm de-a dreptul pozitive!

Mai cu seamă că, în pledoaria celui care a trimis către redacţia ziarului Ştirea, zice-aşa:  

„În condițiile în care se vorbește numai în termeni negativi despre situația sistemului de învățământ din România, venim azi și cu o veste bună: o școală de la sat a fost transformată radical, atât în ceea ce privește infrastructura, cât și metodele de predare și felul în care ne uităm la o educație sustenabilă, menită să asigure un viitor promițător copiilor noștri.

 Cum s-a produs această transformare?

 „Nicoleta Dan, directoarea școlii din sat, a înscris o alertă pe platforma #HartaEdu, ce aparține organizației Narada, singura din România ce mapează nevoile școlilor. 

Nicoleta Dan a știut să mobilizeze pe de-o parte comunitatea de părinți, profesori și elevi, iar pe de altă parte a înțeles că #EOkSaFacemNoi și a căutat toate oportunitățile de dezvoltare pentru a moderniza locul în care învață copiii din zonă. Cu sprijinul organizației Narada și al partenerilor, prima investiție a fost făcută în urmă cu un an, iar anul acesta școala a fost transformată radical.

Pe lângă design interior și renovări, școala a beneficiat de transformare și în ceea ce privește actul educațional. Astfel, elevii și profesorii școlii au intrat într-un program de gestionare a emoțiilor și pregătire pentru viitor pentru ca fiecare dintre ei să se simtă cât mai aproape de atingerea propriului potențial. Şi , ca să ilustrăm aceste informaţii, folosim cele câteva imagini „înainte și după” transformare, fotografii ce ne-au fost trimise de către Organizaţia Navada, cea care, cel mai probabil, a beneficiat, nu numai de donaţii, ci şi de fonduri de la Uniunea Europeană. Dar, cum spuneam, nevrând „să căutăm nod în papură”, ne îndreptăm atenţia doar spre rezultatele obţinute cu cine ştie câţi bani, bucurându-ne pentru copilaşii care vor fi elevi ai acestei şcoli care, iată, arată spectaculos!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *