Să fie primit, nea Simioane!

Distribuie articolul:

  • În preajma sărbătorilor, se spune că trebuie să fim mai buni, să avem sufletele curate si luminate. Dacă așa e datina, mai craciun-4bun a vrut să fie și nea Barabancea Simion, din comuna Reviga, satul Rovine.

  Acesta, din puținul lui, a avut bunăvoința de a dona Centrului pentru personae vârstnice „Vadim Rusu„ din Balaciu, un porc de circa 80 de kilograme, suc și cozonaci.

Inițiativa lui este una lăudabilă, mai ales că acesta nu este o persoană cu o stare materială strălucită, beneficiind de Ajutor Social prin Legea 416. Când te gândești că unii au zeci de porci și nu ar da de pomană nici măcar o bucată de șorici, îl apreciezi și mai mult pe nea Barabancea. Un om cu suflet mare, o persoană care în preajma sărbătorilor face acte de caritate. Anul trecut, acesta a dat din puținul lui 1000 de lei, pentru a îmbrăca 4 copii din comunacraciun-invatator-2 Reviga!

Bravo, nea Simioane!

În acest an, ideea de a dona bătrânilor de la central din Balaciu un porc, suc și cozonaci a fost una extraordinară, dar… Dar cum ajungea nea Barabancea, un om simplu să intre în legătură cu cei de la Centru?! Nu a stat mult pe gânduri și l-a contactat telefonic pe domnul învățător Niculae Began, fost primar al comunei Reviga, știind că acesta ar putea să îl ajute în îndeplinirea visului de a ajuta aceste suflete.

În primă fază, știind că se ține de șotii, domnul Began a crezut că glumește, dar povestindu-i de gestul făcut anul precedent, acesta l-a luat în serios și a craciun-3luat legătura cu doamna director Radu Helene, de la Centrul pentru persoane vârstnice „Vadim Rusu„ din Balaciu. După ce porcul a fost tranșat, s-a mers cu el la doctoral veterinar din comuna Reviga pentru analizele cărnii, acesta a dat avizul favorabil, iar nea Barabancea împreună cu domnul Began au mers să ducă porcul, sucurile şi cozonacii la bătrâni!

Niculae Began, învățător:  Pentru mine, fapta lui este una extraordinară, un lucru ieșit din comun. Pentru noi toți, este un bun exemplu, un motiv să ne gândim mai bine la ceea ce suntem și la ceea ce putem face pentru craciun-invatator-1semenii noștri. Ne-a dat o lecție din care ar trebui să învățăm să fim mai buni, să fim darnici și să uităm de faptul că trăim într-o perioadă în care egoismul este la el acasă!” Recunosc că am fost impresionat de gestul făcut de nea Simion, în condițiile în care trăim într-o țară în care fiecare-i pentru el! Într-o țară în care la multora nu le pasă dacă unii au ce pune sau nu pe masă! La noi, primează atât răutatea, egoismul, dar și trufia! Sper că gestul acestui om modest va mișca inimile celor care au uitat de mult că sunt oameni!

Dan Marius TRICĂ

 

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Să fie primit, nea Simioane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.