Să dai banii înapoi, boierule!

Distribuie articolul:

Latifundiara S.C. AGRICHIM Feteşti – fraudă de zeci de miliarde de lei vechi.

  • Motiv pentru care firma lui Nica Viorel nu a mai primit subvenţii. Nu pentru această „treabă”, desigur! Ştim asta din răspunsul oferit nouă, de către conducerea APIA Ialomiţa, instituţie care declară că „pe campania 2016, nu a fost autorizată la plată, deoarece nu s-a finalizat introducerea raportului de ontrol pe terenul afectat…”

Controlul a fost efectuat de o Comisie trimisă special pentru acest domeniu, de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi a vizat anii 2015 ŞI 2016. Nu ştim de când zice firma că a cultivat BIO şi, prin urmare a încasat subvenţiile aferente acestei modalităţi de a face agricultură. Ştim doar că, atunci când vine vorba despre cuantumul sumelor plătite necuvenit către operatorul SC Agrichim SRL, conducerea APIA Ialomiţa s-a codit să ne răspundă prin cifre absolute, preferând să ne spună doar că „Până la această dată nu s-au stabilit sumele (…) ”. Întrebaţi ce măsuri au întreprins pentru recuperarea subvenţiilor pe care chiar Comisia de control le consideră „sume plătite necuvenit”, cei din conducerea APIA au răspuns de-a dreptul „pe după cireş”… Cum credem că S.C. Agrichim Feteşti nu poate fi singurul „operator” pe acest domeniu al sistemului de agricultură ecologică, fireşte că am întrebat APIA Ialomiţa care sunt sumele stabilite că trebuie recuperate, în urma controalelor efectuate. Răspunsul însă, ne-a făcut să înţelegem, o dată în plus, ce eforturi depun (?) cei peste 100 de salariaţi ai APIA Ialomiţa. Spunem asta având în vedere faptul că ni s-a răspuns: „Până la data prezentei nu s-au stabilit sumele plătite necuvenit şi nu s-au emis titlurile de creanţe agricultura agrichimpentru operatorii economici înscrişi în sistemul de agricultură ecologică, VERIFICAŢI de către Comisiile de control din cadrul MADR”

„Să dai banii înapoi, boierule!”

Nica Viorel a crezut că poate păcăli, nu numai statul, ci şi comercianţii şi consumatorii produselor cultivate de el, şi declarate ca fiind BIO, chit că erau pline de chimicale. Pe-asta cu „chimicalele” nu o spunem noi, ci o spun cei care au controlat cele peste 1.400 de hectare pe care Nica Viorel le-a declarat ca fiind bio, ca să poată încasa subvenţiile alocate special pentru terenuri cultivate în stil BIO. Şi pentru că acţiunea de control nu s-a mai efectuat de către APIA Ialomiţa, ci de către cei „de sus”, firma atât de lăudată (contracost, fireşte!) s-a ales cu o terfelire – absolut îndreptăţită! – de către presa acestor vremuri, în care „cine poate, oase roade, cine nu, nici mămăligă!”… Căci, dacă nu ştiaţi vă spunem noi, după controlul care a descoperit tertipul prin care firma condusă de Nica încasa miliarde de la APIA, dar împăna pământul cu chimicale, latifundiarul s-a „pricopsit” nu numai cu „imaginea stricată”, ci şi cu iminenta măsură de a-i fi dosarul „instrumentat pe fluxul PLĂŢI NECUVENITE , în vederea stabilirii şi recuperării sumelor plătite necuvenit în campaniile electorale” . Nica Viorel este consilier judetean. PSD-ist cu state vechi în câmpul muncii politico-administrative, el este şi ditamai şeful peste Organizaţia municipală Feteşti. Din această poziţia face şi desface Hotărârile Consiliului Local şi, respective, ale Consiliului Judeţean. Nu de-un an, doi, ci de 26 de ani!! Latifundiar ajuns, nu pentru c-au avut stămoşii lui întinderi de teren agricol, ci pentru c-a fost el şeful Direcţiei Agricole Ialomiţa, institiţie care a avut active de mătrăşit imediat după aşa-zisa Revoluţie din ’89, Viorel Nica a ajuns unul dintre abonaţii la mari sume de bani reprezentând subvenţiile alea care se dau fiindcă partidele au avut tot interesul să sponsorizeze agricultura. Şi-asta, nu pentru a avea România producţie proprie de cereanica viorelle, legume şi fructe, carne, laptze, brânză, ouă, ci pentru ca să-i poată prosti pe ţăranii mulţumiţi că li s-a dat pământ, ca să aibă ei liniştea populară şi, în acelaşi timp, ca să poată face ei, împreună cu boierii „de tranziţie şi de carton” averi colosale şi, desigur, să-şi umple puşculiţele de partid.

Aşadar, se ştie că peste 1 milion de EURO este „ţeapa” dată bugetului APIA, cel care „suportă greutatea” purcoiului de bani reprezentând fondurile UE pentru subvenţionarea sectorului industrial-agricol din România. Deşi nu ştim (încă!) dacă S.C. Agrichim Feteşti lucrează şi terenuri luate în arendă (de la ţăranii (re)împroprietăriţi sau cărora li s-au retrocedat terenurile confiscate de comunişti), ştim că banii trebuie daţi înapoi. Faptul că, musiu Nica Viorel, ca toţi ceilalţi boieri, încasează, an de an, sume mari de bani publici, i-ar îndreptăţi pe proprietarii terenurilor arendate, să ceară să li se crească beneficiile primite de la partea contractantă. Asta, desigur, dacă între cele două părţi (proprietar şi arendaşi) au fost încheiate Contracte, desigur! În finalul acestui articol facem precizarea că am încercat de cel puţin 3 ori să vorbim cu domnul Nica Viorel (o dată chiar ne-a şi răspuns, dar ne-a rugat să revenim, c-avea probleme personale!), dar boierul n-a catadicsit să vrea să-şi prezinte punctul de vedere, chit că noi i l-am fi publicat fără să-i cerem bani! Dar, nu-i nimic, căci această „treabă murdară” încă se judecă, deoarece Nica a contestat-o, desigur, iar noi fi-vom atenţi la proces şi, fireşte, la cursul acestui proces!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.