S.R.L-ul Primăriei Slobozia – este iarăşi reclamat de micii comercianţi

Distribuie articolul:

* Comercianţii din Pieţe, Bazar, Florării, şi alte domenii aparţinând U.A.T Slobozia şi-au făcut curaj şi au semnat o PETIŢIE pe care în data de 05.02.2017 , au şi înaintat-o celor ce davconduc destinele social-politico-economice ale acestui municipiu.

Motivele pentru comercianţii au formulat o Petiţie aduc în prim-plan ABUZUL ÎN SERVICIU, dar şi netemeinicia unora dintre măsurile pe care conducerea firmei, dimpreună cu conducerea de partid (consilierii locali) şi de stat (Primăria) le-au decis şi vor să le impună în faţa micilor investitori. În Petiţia care a ajuns şi la ziarul Ştirea, comercianţii chiriaşi/concesionari prezintă o impresionantă pledoarie pentru dialog în ceea ce priveşte MAJORAREA TARIFELOR. „ …Creşterea exagerat de mare, într-un procent de până la 30% a taxelor şi tarifelor a S.C. SERVICII PUBLICE S.R.L împovărează grav comercianţii, cu consecinţe greu de preconizat; Acuzăm directorul S.C. Servicii Publice de ineficienţă managerială şi rea credinţă (…) Presiuni şi ameninţări asupra comercianţilor (…) Condiţionarea semnării actelor adiţionale sau a contractelor, de plata garanţiei (…) Clauze abuzive (…) Lipsa de transparenţă şi comunicare a directorului, cu noii comercianţi (…)   ” 

Mulţi cetăţeni ai municipiului Slobozia au aflat despre scandalul declanşat în timpul şi după domnia directorului acelei Socioetăţi Comerciale ce funcţionează (măcar imoral dacă nu ilegal!) sub directa îndrumare a primarului care este Adrian Mocioniu. Sigur, ca să fim corecţi vom face precizarea că au apărut suspiciuni de „conflict de interese”, precum şi mari semne de întrebare privind fituirea banilor publici pentru activitatea acestui controversat domeniu public-privat, încă de pe vremPrimarie STOICA tarifeea primarului Alexandru Stoica.

Foarte scurt istoric

Înfiinţată în anul de graţie 2014, firma Primăriei a intrat pe mâinile soţului juristei Primăriei, fami(g)lia Costea dovedindu-se necruţătoare cu comercianţii. Printre măsurile contestate de micii întreprinzători s-a numărat, desigur, şi creşterea tarifelor şi a taxelor percepute, spun comercianţii, în mod eronat, nejustificat şi abuziv. Scandalurile iscate în anii ce-au urmat au fost pe larg mediatizate şi în paginile ziarului Ştirea. Nu ştim în ce măsură a fost tras la răspundere fostul director, domnul Costea. Nici nu băgăm în seamă zvonurile potrivit cărora „neconcordanţele apărute în facturarea şi încasarea tarifelor practicate” despre care se vorbeşte în concluziile desprinse în urma controlului Curţii de Conturi – Camera de Conturi Ialomiţa, s-ar datora „permutărilor şi aranjamentelor” puse la cale de către „băieţii deştepţi” din conducerea excecutiv-legislativă a Consiliului branza sorinLocal/Primăria Slobozia.

Azi, vă reamintim faptul că Societatea Comercială SERVICII PUBLICE S.RL. este condusă direct de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) care îl are ca preşedinte pe Sorin BRÂNZĂ – cel care ani de-a rândul a îndeplinit funcţia de arhitect-şef al municipiului Slobozia, iar în prezent este consilier local. Tot azi reiterăm că înlocuirea fostului director Ştefan COSTEA cu actualul director Dorina MILEA a părut şi încă pare multora ca o „umbrelă” menită a-i feri pe unii să nu se „prăjească” pe când aveau să dea socoteală pentru câte toate – cele ştiute şi neştiute! – s-au petrecut acolo, în documentele financiar-MILEA Dorinacontabile ale firmei şi, pe cale de consecinţă, ale U.A.T Slobozia.

Ce spune directoarea MILEA

La ora la care scriem acest articol, întrebată fiind dacă ştie despre Petiţie şi despre doleanţele privind disconfortul pe care l-a creat comercianţilor acele măsuri de majorare a  tarifelor, măsuri care poartă semnătura directorului acestei firme, SC SERVICII PUBLICE SRL, directoarea Dorina MILEA a declarat pentru ziarul Ştirea: „ Eu nu am primit nici o petiţie. Nu ştiu cui îi este adresată. Când îmi va fi redirecţionată voi răspunde cu promtitudine Să ajungă la mine oficial şi vom discuta. Bănuiesc că nu îmi este adresată, altfel ar fi ajuns aici. Nu am o problemă să dau explicaţii. (…) Dacă sunt vinovată că vreau să fac lucrurile corect, atunci…”. Astfel de „victimizarea pe altarul” administraţiei publice este binecunoscută, mai ales celor din presă. Ce nu este cunoscut nici măcar presei? Păi, multe şi deloc mărunte, mai ales din punct de vedere financiar-contabil! Iată un motiv să ne îndreptăm, mai abitir, atenţia şi către această parte „întunecată” a (in)activităţii public-private marca Primăria/Consiliul Local ce gestionează patrimoniul municipiului Slobozia.

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *