Rotary Club Slobozia – a trecut cu brio „Testul celor 4 întrebări”

Distribuie articolul:

* Organizaţia de talie mondială a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii desfăşoară, de ani de zile, acţiuni umanitare specifice ONG-urilor, şi-aici la noi în Slobozia, Ialomiţa.

Zilele trecute, în sala de festivităţi a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, membrii Rotary Club au desfăşurat o acţiune de suflet, organizată în vederea popularizării rezultatelor obţinute de către concetăţenii noştri, într-un concurs chiar foarte greu, dacă e să avem în vedere tematica abordată. Este vorba despre cel mai recent proiect derulat de Rotary Club, cel derulat sub denumirea „Testul celor 4 întrebări” , un proiect regional cu participare naţională. Doamna Măndica Ţintă – preşedintele Rotary Club a ţinut să precizeze că acest proiect a fost iniţiat de către membrii Rotary Club Brăila, cu cinci ani în urmă. Dar, fiind animaţi de aceleaşi nobile idealuri, membri ai Rotary Club Ialomiţa s-au implicat participând. Din alocuţiunea doamnei Ţintă am reţinut pentru cititorii ziarului nostru că în anul şcolar 2015 – 2016 a fost aprobat şi inclus în lista activităţilor educative regionale ale Ministerului Educaţiei Naţionale, iar în anul şcolar 2016 – 2017 acesta figurează în Calendarul activiDSC04445tăţilor educative regionale, cu participate naţională. Concursul a avut două faze: o fază locală care s-a desfăşurat în primă ediţie şi la Slobozia, şi o fază naţională care s-a desfăşurat la Brăila. La faza naţională au participat şi tinerii noştri slobozeni care au obţinut primele trei locuri la faza locală, unde au obţinut un premiu III şi o menţiune, realizare de care noi, organizatorii, suntem mândri şi bucuroşi. Cei 15 participanţi (dar şi juriul format din cadre didactice din Slobozia) au primit aplauzele invitaţilor la întâlnirea de suflet a membrilor Rotary Club Slobozia, cu-atât mai mult cu cât fiecare dintre premienţi a susţinut – îPAG 12 poza 2ncă o dată! – în faţa invitaţilor, dizertaţii pe teme date de către organizatori.

Şi temele au fost grele, cum spuneam! Enumerăm câteva întrebări la care elevii au răspuns scriind eseuri :

  • Reflectă rezultatele şcolare competenţeleDSC04468 elevilor?
  • Ar trebui ca pedeapsa capitală să fie pusă în aplicare?
  • Înlocuirea profesorilor cu tehnologia
  • Ar trebui ca toţi românii să beneficieze de asistenţă medicală gratuită?
  • Sunt concursurile de frumuseţe o metodă de exoploatare?

Primii trei elevi clasaţi sunt :

Locul I: Ion Cristina – elevă şa Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

locul II: Chifor Crăciun Roxana MirDSC04471una – elevă la Liceul de Arte;

locul III : Dinu Maria – elevă la Colegiul Naţional Mihai Viteazul;

Ca jurnalist, dar mai ales ca om şi ca părinte, am fost cu de-a dreptul impresionată să constat cât de argumentat, cât de logic, cât de frumos „măsurate” în cuvinte alese au cuprins tinerii premianţi ideile proprii, multe îngemănându-le cu idei ale cercetătorilor, ale statisticienilor, ale specialiştilor, şi transformându-le în DSC04477păreri avizate despre una sau alta dintre problemele cu care se confruntă omenirea, statele, ţările, noi, toţi!

În susţinerea acestei impresii vom pune la dispoziţia cititorilor ziarului Ştirea, în online, tot aici pe site-ul www.ziarulstirea.ro şi înregistrarea acţiunii desfăşurate de inimoşii membri ai Clubului Rotary din Slobozia, Ialomiţa.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Rotary Club Slobozia – a trecut cu brio „Testul celor 4 întrebări”

  1. Sifonu ala securist de dubalaru ce cauta acolo ?O controleaza pe Tinta ?Sau ea nu stie ?Sau toti sunt la fel ?

    1. Se pare ca stiti despre mine mai multe lucruri decat stiu eu. Oricum … un cadou frumos pentru ziua mea. Va multumesc, oricine ati fi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *