România trimite în Turcia personal specializat pentru ajutor după cutremur

Distribuie articolul:

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni, în toiul nopţii de 6 februarie, sudul Turciei, undeva în apropiere de orașul Gaziantep, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Mișcarea tectonică a fost urmată de numeroase replici care, conform declaraţiilor specialiştilor vor mai dura cel puţin o lună de zile.

Cel puțin 4.300 de morți în Turcia și Siria, după cutremurul devastator, dar numărul celor declaraţi morţi sau aflaţi sub dărâmături pare să fie mult mai mare. Turcia a cerut ajutor internaţional.

România trimite ajutoare Turciei.

În acest context, este în desfăşurare o “Misiune sprijin Republica Turcia”

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *