Rezultate în Ialomiţa, gândurile aleşilor după primul tur…!

Distribuie articolul:

În Ialomiţa au fost 220 secții de votare. La aceste Secţii s-au prezentat 95.955 alegători, dintre care 94.076 au introdus în urne voturi valide.

După primul tur de scrutin, voturile ialomiţenilor s-au dus către:

1. Vasilica Viorica Dăncilă: 30.773 voturi, 32,71%

2. Klaus Werner Iohannis: 30.225 voturi, 32,13%

3. Mircea Diaconu: 11.034 voturi, 11,73%

4. Dan Barna: 10.455 voturi, 11,11%

5. Theodor Paleologu: 3.974 voturi, 4,22%

La primele ore ale dimineţii, rezultate parțiale BEC după 99,7% din voturi: Klaus Iohannis – 37,58%, Dăncilă – 22,66%, Barna – 14,67%. Aşadar, domnul Klaus Iohannis și doamna Viorica Dăncilă au intrat în finală. Iată declaraţiile lor pe pagina de socializare facebool!

PNL

Kaus Iohannis, Președintele României:

„Vreau să mulțumesc celor care mi-au acordat încrederea, celor de dreapta, dar și celor care nu cred într-un partid anume, ci cred într-o Românie normală. Războiul cu PSD nu s-a terminat, dar noi suntem în poziţia în care trebuie să începem să lucrăm împreună, noi PNL, USR-PLUS, PMP, UDMR, cei care ne dorim o Românie normală.”Dancila 1

Viorica Dăncilă :

„ Mulțumesc românilor pentru votul de astăzi! Continuăm lupta! (…) Am votat pentru o Românie a bunăstării, a respectului și a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă, în care românii nu stau cu teamă pentru ziua de mâine, că nu au ce pune pe masă sau nu au bani de medicamente sau facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii, împotriva austerității, am votat pentru o Românie care stă cu capul sus și care are grijă de toți ai ei: de copiii noștri, de pensionari, de cei de la sate și cei de la oraș, de fiecare român care are dreptul 17.10.2019de a trăi mai bine aici, în țara lui…”

Dan Barna:

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi. Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi. Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție. Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a Mircea Diaconu 3României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți.”

Mircea Diaconu:

„Mai am un singur lucru de zis, pentru că plouă, deşi ar trebui să ne bucurăm noi de-aici pentru că aşa se spune la nuntă când plouă înseamnă belşug, e o bucurie. Un singur lucru mai am de zis: Şi mâine e o zi. Aşa cum spunea Scarlett O’Hara şi v-aş ruga tare mult, cine ştie cine a fost această… femeie, doamnă, să-i spună şi domnului Iohannis…”  paleologu

Paleologu

„Vreau să le mulțumesc din inimă sutelor de mii de români care au votat pentru idealurile, pentru valorile, pentru convingerile, pentru principiile pe care le-am susținut și le-am reprezentat în această campanie electorală. Rezultatul pe care l-am obținut este unul bun în contextul acestei campanii atipice, în care nu am avut dezbateri, în care am avut o criză guvernamentală, în care s-a încurajat votul împotrivă. Este un rezultat de la care se poate clădi pentru viitor; este evident că forța care s-a exprimat prin aceste voturi va constitui un vector inconturnabil în reclădirea dreptei în România. Voturile pentru turul 2 le aparțin cetățenilor, eu nu sînt stăpîn peste voturile pe care mi le-au oferit ei în acest tur, așadar pot să vorbesc doar despre opțiunea mea. Deși poziția mea anti-PSD este una categorică, aștept din partea candidaților din turul 2 să dea un semn de minim respect față de cetățeni și democrație, și să participe la dezbateri. Închei prin a mulțumi echipei Partidului Mișcarea Populară, pentru că au pus umărul la o campanie corectă, pentru că nu au precupețit niciun efort în ultimele patru săptămîni și continuă să muncească în această seară.”

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *