PSD-iștii s-au ales între ei, cu voia președintelui Ciupercă

Distribuie articolul:

 

Săptămîna trecută au fost alegeri pentru funcțiile de conducere din PSD Ialomița. Într-un cerc restrîns, în spatele ușilor închise, sub directa supraveghere a „apoliticului“ subprefect Constantin Marin, că nici nu știm dacă în realitate alegerile s-au și desfășurat, s-a stabilit noua conducere a organizației județene. „Starostele“ social-democraților ialomițeni, Vasile Ciupercă, a împărțit funcții la tot „poporul“ PSD-ist, așa ca să nu se supere decît primarul de la Colelia, Nichita Niță sau managerul Spitalului Slobozia, Vasile Olaru ori fostul șef al Protecției Consumatorilor, Dragomir Scripcă. În rest, după matematica lui, „competentul“ și „cinstitul“ președinte al PSD și al Consiliului Județean, așa cum îi place să se laude, a aplicat propria-i axiomă și a decis noua structură. După care, „aldămașul politic“ s-a consumat la un restaurant select, acolo unde tot PSD-ul consumă dar nimeni nu pare să plătească.

La vremuri noi, tot ei !

Să începem mai întîi cu pierzătorii. Primarul de la Colelia, Nichita Niță, edilul PSD bun doar atunci cînd președintele Ciupercă are nevoie de el, Vasile Olaru, fostul secretar al PSD Ialomița trecut pe „linie moartă“ după ce președintele PSD i-a dat cu „ortopedia politică“ peste gîndurile de prea-mărire pe mîna „dizidentului“ primar de la Amara și, în fine, Dragomir Scripcă, ilustru necunoscut în rîndurile organizației, dar cu funcție bine plătită grație tot lui Ciupercă. Și, acum, cîteva cuvinte despre cîștigătorii alegerilor, dacă le putem spune așa, de la vîrful organizației județene. Incompatibil cît procentul USL de la alegerile parlamentare, primarul de la Fierbinți-Tîrg, Iusein Iuksel, a obținut cel mai mare număr de voturi pentru funcția de vicepreședinte al PSD Ialomița, 139 din 141. I-au urmat apoi primarul de la Vlădeni, Lucian Corlău-138, primarul de la Moldoveni, Victor Dumitru-138, primarul de la Buești, Nicolae Mihăilă-138, „aviatorul de serviciu“ al PSD, Liviu Cazan-137, primarul de la Movila, Mihai Valeriu-136, primarul de la Traian, Fănel Năstase-135, primarul de Țăndărei, Cristian Roman-133, primarul Sloboziei, Alexandru Stoica-132, consilierul județean Viorel Nica-131, deputatul Mihai Găină-130, consilierul local de la Fetești Olga Petcu-134, Liliana Niță de la Sfîntu Gheorghe-120, Grigori Cenușă-118, consilierul feteșestean care și-a donat jumătate din veniturile anuale la partid, Nicoleta Toma de la Țăndărei-112, Matei Roșu-100, un „new-entry“ și, cu voia președintelui Ciupercă, ultimul pe listă senatorul Marian Pavel-96, băiatul acela care a așteptat vreo trei mandate pentru a candida la parlamentare și care ne povestea la radio cum a făcut avere din comerțul cu pepeni. Așadar, 17 vicepreședinți, unul și unul dacă ne este permisă remarca, însă foarte mulți dintre ei considerați de cetățeni doar niște „bugetofagi“ care au „performat“ doar după ce au intrat într-o „relație“ directă cu banul public. Acestea fiind zise, să trecem și la vîrful organizației, un fel de „camera secretelor“ în cadrul PSD Ialomița. Candidați? Cîte unul pe fiecare post ca să ajungă la toată lumea, semn că președintele Ciupercă n-acceptă concurența nici pentru eșalonul doi, ce să mai vorbim despre funcția „supremă“ în partid unde l-a „exterminat“ pe deputatul Marian Neașcu și l-a „convertit“ la „dizidență“ pe primarul de Amara. Așa stînd lucrurile, noi n-avem de făcut decît a consemna că președinte executiv al PSD Ialomița a fost ales Ștefan Mușoiu, vicepreședinte CJI, secretar executiv Otilia Dumitru, inspectorul general școlar și trezorier Valentin Băcanu, viceprimarul PSD al Sloboziei. Cum va administra ultimul veniturile partidului ne este foarte greu să vă spunem, din moment ce nici propria avere, vezi un articol din arhiva ziarului ȘTIREA, nu a prea fost în stare să o înșire pe o bucată de hîrtie.

 George ŞEITAN


Distribuie articolul:

One thought on “PSD-iștii s-au ales între ei, cu voia președintelui Ciupercă

  1. Elena Udrea povestește că, de curând, a întrebat un parlamentar PSD cum mai stau lucrurile cu susţinerea în partid a candidaturii lui Crin Antonescu la prezidenţiale în 2014. Drept răspuns, social-democartul i-a spus un banc „extrem de savuros asupra felului în care îl văd ei pe şeful PNL”:

    „Crin Antonescu, preşedintele Senatului, merge într-o vizită la un spital de nebuni. Vede că nu prea este băgat în seamă şi se apropie de unul dintre pacienţi şi-l întreabă: – Ştii cine sunt?
    Pacientul se uită lung la el şi răspunde sincer: – Nu.
    Uşor enervat, Crin Antonescu îl repede: – Sunt viitorul preşedinte al României.
    Nu-i problemă, te vindecă doctorii, şi eu când am venit aici credeam că sunt Napoleon”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *